Британската кралица Елизабет Втора е поставена под лекарско наблюдение, съобщи

...
Британската кралица Елизабет Втора е поставена под лекарско наблюдение, съобщи
Коментари Харесай

Елизабет Втора има проблем със здравето, семейството се събира

Британската кралица Елизабет Втора е сложена под лекарско наблюдаване, заяви Бъкингамският замък. Лекарите на 96-годишната кралица са обезпокоени за здравословното й положение и предложиха тя да остане под здравно наблюдаване в лятната й резиденция, се споделя в изказването.

Синът й принц Чарлз, който е правоприемник на английската корона, и неговият наследник принц Уилям, който е втори по линия на наследяването, отидоха през днешния ден в замъка Балморал, който е лятната резиденция на английските монарси в Шотландия. В Балморал е дошъл и принц Андрю, вторият наследник на кралицата. След него там са пристигнали и другите две деца на кралицата - принцеса Анна и принц Едуард.

" Цялата страна е обезпокоена " от новините за здравето на кралицата, съобщи новата английска премиерка Лиз Тръс. " Мислите ми - и тези на всички поданици на Англия - са с Нейно величество кралицата и  фамилията ѝ ".

Тръс бе назначена за министър председател от кралицата във вторник, но  Елизабет Втора реши да остане в Балморал, вместо да се връща в Лондон, където нормално се прави прехвърлянето на властта. На оповестените фотоси от церемонията по назначението на Тръс се виждаше по какъв начин усмихнатата кралица се опира на бастун и се ръкува с новата премиерка.

След като преди година прекара една нощ в болничното заведение за неуточнени проучвания, кралицата се появява все по-рядко на публични места. От месеци насам тя трансферира все по-голяма част от функционалностите си на сина си Чарлз.

В началото на юни британците означиха с четиридневни празненства 70-ата годишнина от ръководството на Елизабет Втора, която е и най-възрастният настоящ монарх в света.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР