Британската компания се стреми към нетни нулеви въглеродни емисии в

...
Британската компания се стреми към нетни нулеви въглеродни емисии в
Коментари Харесай

JAGUAR LAND ROVER ОБЯВИ ЦЕЛИТЕ СИ ЗА УСТОЙЧИВОСТ

Британската компания се стреми към чисти нулеви въглеродни излъчвания в цялата верига на доставки, артикули и интервенции до 2039 година

Jaguar Land Rover се ангажира да понижи излъчванията на парникови газове в своите интервенции с 46% до 2030 година В допълнение, компанията ще редуцира междинните излъчвания от коли в своите вериги с 54%, в това число 60% понижение през целия цикъл на потребление на колите.

Целите, които са утвърдени от Science Based Targets initiative (SBTi), удостоверяват устрема на английския бранд към понижаване на излъчванията с 1,5°C в сходство с Парижкото съглашение. Ангажиментът дава отговор на най-амбициозната цел, сложена в Париж.

Планът на Jaguar Land Rover към 2030 година, последван от упоритостта за второ десетилетие за чисти нулеви излъчвания по веригата за доставки, артикули и интервенции до 2039 година, е прочут като част от тактиката Reimagine. За да реализира това, компанията ще заложи на усъвършенствания в дизайна и оптималната еко-оптимизация в материалите, индустриалните интервенции, веригата за доставки, електрификацията и тактиката за акумулатори и техния витален цикъл.
В помощ на тази задача, Jaguar Land Rover вкарва нова роля в компанията - Директор Устойчиво развиване, като назначи Росела Кардоне да управлява трансформацията и да поддържа Франсоа Доса, изпълнителен шеф в направление Стратегия и резистентност.



Росела Кардоне, Директор Устойчиво развиване, разяснява: „ Устойчивостта е в основата на нашата тактика Reimagine, за реализиране на нулеви чисти въглеродни излъчвания до 2039 година, като производител на най-желаните съвременни първокласни коли в света. Докато прекосяваме от упоритост към деяние, в този момент вграждаме устойчивостта в ДНК-то на Jaguar Land Rover, с цел да сведем до най-малко въглеродния ни отпечатък в нашата индустриална верига. Научно обоснованите цели ни споделят какъв брой и по какъв начин би трябвало да понижим излъчванията си на парникови газове, както и да осведомяваме заинтригуваните страни за нашия прогрес. “

Алберто Карило Пинеда, ръководещ шеф, Science Based Targets в CDP, един от сътрудниците на самодейността Science Based Targets, споделя: „ Поздравяваме Jaguar Land Rover за слагането на научно обосновани цели в сходство с ограничението на стоплянето до 1,5C, най-амбициозната цел на Парижкото съглашение. По този метод Jaguar Land Rover подхваща дейности за попречване на най-вредните последствия от изменението на климата. "

В унисон със устрема на Jaguar Land Rover за по-чиста околна среда, неотдавна Мото-Пфое реализира огромен план за понижаване на въглеродния си отпечатък, поемайки водачество в автомобилния бранш в България. През февруари 2022 година на територията на комплекса в ж.к. Люлин беше приключена фотоволтаична апаратура, която ще спести над 3050 тона въглеродни излъчвания за целия експлоатационен живот на системата. Очакванията са, че тя може изцяло да покрива потребностите от електрическа енергия на най-големия авто комплекс в България, генерирайки към 210 мВтч/годишно. С това клиентите на компанията ще получават нормалното високо качество на обслужване, съчетано с генериране на нулеви или минимални въглеродни излъчвания.

Със завършването на този план, Мото-Пфое се трансформира в първата автомобилна компания в България, вложила във възобновими източници на сила в сходен мащаб и доста понижаване на въглеродния си отпечатък.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР