Британската компания Genius Sports, която е глобален лидер в предоставянето

...
Британската компания Genius Sports, която е глобален лидер в предоставянето
Коментари Харесай

Глобален лидер за спортна статистика с нов офис в София увеличава екипа си до 400 души

Британската компания Genius Sports, която е световен водач в даването на спортни данни и статистика, разгласи, че усилва наличието си на българския пазар, като уголемява екипа си и отваря нов по-голям офис в София.

От компанията развиват активност в България от 2014 година, като все още чиновниците ѝ са към 250 души, като от тях 15 са ИТ експерти.

С преместването в нов офис на бул. " Цариградско шосе " до The Mall Genius Sports възнамерява да усили екипа си до 400 души, като ще търси разнообразни експерти в региона на технологиите, в това число разработчици на.NET, PHP и JavaScript.

" Genius Sports за първи път влага в България преди четири години и оттогава не е поглеждала обратно. Служителите, които успяхме да притеглим, се показаха доста впечатляващо, изграждайки една от нашите най-големи световни местоположения ", разяснява Стивън Гарднър, който е управител услуги в групата.

В интернационален проект компанията се занимава със събиране и ръководене на данни от разнообразни спортни надпревари. Нейни клиенти са както разнообразни компании за спортни залагания, по този начин и разнообразни спортни федерации. Тя работи и с Българския футболен съюз, както и с федерациите по волейбол и баскетбол.

Genius Sports е учредена през 2005 година, като има офиси в Лондон, Талин, Вилнюс, Лос Анджелис, Меделин и други.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР