Британската клубна индустрия в момента изпитва необичаен дефицит на кадри ...

Британската клубна индустрия в момента изпитва необичаен дефицит на кадри

И британските нощни клубове пострадаха: липсват им охранителите

Британската клубна промишленост сега изпитва необикновен недостиг на фрагменти – охранители.

„ Ако дефицитът стане по-голям, той може да се трансформира в опасност за публичната сигурност ", сподели ръководителят на браншовата асоциация Night Time Industries Association Майкъл Кил, По време на пандемията, когато клубовете и питейните заведения бяха затворени в протежение на доста месеци, мнозина напуснаха промишлеността и потърсиха работа с по-приятно работно време.Още по тематиката

„ Brexit също не оказа помощ, въпреки и да не е единственият фактор, който играе функция тук “, сподели Кил. Много служащи от Европейски съюз напуснаха Англия по време на пандемията. Новите визови разпоредби за Brexit значат, че доста малко ще се завръщат. Това води до проблеми в редица промишлености. Най-драстичните и забележимите до момента са последствията от неналичието на водачи на камиони, което докара до изпразване на рафтовете на някои супермаркети и „ пресушаването “ на бензиностанции.

Според Night Time Industries Association до предишния месец към един на всеки пет клуба или ресторанта във Англия е затворил или лимитирал работното си време заради неналичието на личен състав за защитата.

Питър Маркс, началник на Rekom UK, която оперира няколко английски клубни вериги под имената Pryzm и Atik, регистрира възходящи разноски заради по-високите заплати, цените за енергията и връщането към по-високия Данък добавена стойност. „ Разходите ни са нарастнали с към 15 % ", сподели Маркс пред Sky News.

„ Има стъпки, които държавното управление може да предприеме, с цел да облекчи казуса, без значение наистина ли става въпрос за финансиране на начинания за образование, усъвършенстване на новите условия за образование или превъзмогване на дефицита посредством законодателство “, разяснява Кил. По думите му може да се преразгледа и тематиката за краткотрайните визи, с цел да се облекчи рецесията.

Източник: investor.bg