Британската изследователска група Conflict Armament Research (CAR) изследва електронни платки

...
Британската изследователска група Conflict Armament Research (CAR) изследва електронни платки
Коментари Харесай

Британски експерти: Руското оръжие зависи от вносни технологии

Британската изследователска група Conflict Armament Research (CAR) изследва електронни платки от разнообразни съветски военни системи и стигна до извода, че в тях се употребяват доста непознати съставни елементи, оповестява сътрудник на Би Би Си.

Това е вторият отчет на групата по тази тематика. Първият е направен през май 2022 година Настоящият документ е формиран въз основа на материали, които те са проучили от 12 до 16 юли в Украйна. Те са изследвали оръжия, употребявани по време на руско-украинския спор.

Според отчета, този път специалистите са изследвали бордовете на сателитните навигационни системи на крилатата ракета 3M14 от комплекса " Калибър ", управляемата ракета 9M544,, високоточната авиационна ракета Х-59 и Х-101 крилата ракета, също с въздушно базиране. Освен това са изследвали елементи от съветски хеликоптер Ка-52.

Според специалистите към днешна дата те са разпознали 650 неповторими продукта от 144 неруски производители.

Много от тези съставни елементи са създадени след 2014 година, когато стартира спорът в Източна Украйна и когато започнаха да се постановат наказания против Русия. Някои елементи са създадени през 2021 година

В отчета се споделя, че Русия значително зависи от доставката на относително дребен брой характерни технологии за произвеждане на съвременни оръжейни системи , които се употребяват по време на нахлуването в Украйна.

Експертите считат, че Русия е разчитала на постоянни доставки на такива елементи от Азия, Европа и Америка. В същото време групата не разкрива имената на фирмите снабдители, до момента в който не им изпрати публични запитвания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР