Британската ИТ компания „Viafik” стартира проект за създаване и внедряване

...
Британската ИТ компания „Viafik” стартира проект за създаване и внедряване
Коментари Харесай

Британска компания стартира ИТ проект в България


Британската ИТ компания „ Viafik” започва план за основаване и внедряване на цифрова платформа в България, която ще сплотява всички транспортни средства на едно място и ще дава опция за закупуване на билети онлайн за тях. Инвестицията ще надвиши 1 млн. лева, а страната ни е определена за базиране на целия план и неговото ръководство като той ще обхване няколко страни в района. Това стана ясно по време на среща на заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев с управлението на компанията.

Предвиждаме цифровата система да бъде внедрена в пет страни – България, Унгария, Сърбия, Румъния и Хърватия, като ще стартираме от автобусните транспорти, изясни Кент Мосбек, шеф на компанията. По думите му след разбор те са избрали целият план да бъде създаден и ръководен от нашата страна, поради доста високото равнище на експертите ни в ИТ бранша. Те ще бъдат основани във Варна, а проектите са им доникъде на тази година услугата им да се предлага за българските консуматори.

Сегашният фокус на цифровата система е главно върху междуградските и интернационалните автобусни пътувания. Чрез платформата потребителите ще могат да закупуват билети за автобусните посоки напълно онлайн, без смяна в крайната цена и ще могат да дават билета си цифрово на мобилния си телефон или друго устройство на лидера. По този метод ще се спести време, консумативи и други От английската компания към този момент са провели предварителни диалози с някои от най-големите автобусни превозвачи, които са изразили сериозен интерес за партньорство.

Според плановете на „ Viafik”, годишно в България се продават над 100 млн. билета за всички транспортни средства, а над 7,9 млн. са издадените кредитни карти. Същевременно над 3,9 млн. българи имат смарт телефони, което съгласно тях е сериозна индикация за капацитета на бизнес модела, който са създали.

Зам.-министър Манолев акцентира, че могат да разчитат на цялостна поддръжка при реализирането на своя план в нашата страна. Той им даде и спомагателна информация за ИТ бранша и за равнището на възнаграждение в него. Обсъдени бяха и опциите за подпомагане за образуване на срещи с транспортния отрасъл и координирането на дейностите им с други институции. Кент Мосбек благодари за цялата поддръжка, която до този миг е получил от Службата ни по търговско-икономически въпроси в Лондон и акцентира, че е впечатлен от качеството на експертите, с които си партнира в нашата страна.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР