Британската инфлация се понижи с повече от очакваното през октомври,

...
Британската инфлация се понижи с повече от очакваното през октомври,
Коментари Харесай

Рязък спад на инфлацията във Великобритания през октомври

Британската инфлация се намали с повече от предстоящото през октомври, поради намаляване на цените на силата за семействата по отношение на равнищата им от предходната година, като намаляване се видя и в цените в бранша на услугите, които месеци задържаха високи позиции, предаде  Българска телеграфна агенция,  базирайки се на Ройтерс и публични статистически данни.

През октомври по отношение на същия месец на предходната година цените в Обединеното кралство са нарастнали с 4,6 на 100, което е намаляване с 2,1 процентна по отношение на равнището на индикатора от септември. Годишната инфлация е на най-ниското си равнище от 2 години насам. Прогнозите на интервюираните от Ройтерс икономисти бяха, че инфлацията през октомври ще спадне до 4,8 на 100 на годишна база.

Основната инфлация, която изключва цените на силата и храните, спадна до 5,7 % през октомври на годишна база от 6,1 на 100 през септември.

Инфлацията в бранша на услугите през десетия месец също спадна до 6,6 на 100 от 6,9 през септември на годишна база.

Вчера данните от Съединени американски щати демонстрираха, че инфлацията там се е намалила до 3,2 на 100 на годишна база през октомври по отношение на равнището ѝ от 3,7 през септември. Икономистите чакаха индикаторът да се намали до малко по-високо равнище - от 3,3 на 100 на годишна база.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР