Британската финтех компания Tide отвори свой в офис в България.

...
Британската финтех компания Tide отвори свой в офис в България.
Коментари Харесай

Британска финтех компания отвори офиса в София

Британската финтех компания Tide отвори собствен в офис в България. Платформата за бизнес банкиране дава работа на към 100 души.

Tide към този момент е наела близо 2 000 кв. м в столичния Megapark, която е благосъстоятелност на капиталовата компания Lion`s Head Investments. Досега компанията е употребила споделено офис пространство в София, което е общоприета процедура за фирмите при нахлуване на нов пазар. След правенето на дълготраен бизнес проект, нормално те се насочват към наемането на личен офис, където разходът за едно работно място е доста по-нисък.

" Успяхме в къс период да отговорим на условията на Tidе при търсенето на подобаващ офис. Наемателите отдават все по-голямо внимание на добавената стойност на постройката за своя бизнес, както и на профила на останалите компании в постройката ", споделя Мирослав Танчев, пропърти управител на Megapark.

" За нас беше значимо постройката, която ще обитаваме, да се намира на основна локация в добре развъртян бизнес регион. Зоната към Megapark е одобрена локация за бизнес и търговски здания. Има основана общественост на работещите там, което улеснява прехода на чиновниците към новото работно място и спомага за по-бързото им пригаждане ", споделя Oliver Prill, изпълнителен шеф на Tide.

До края на годината компанията възнамерява разширението на екипа с над 80%. Дизайнът и обзавеждането на пространството ще следват концепцията на офисите в Лондон, а работещите ще вземат участие интензивно в процесите по обмисляне.

Според изпълнителния шеф на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton, Михаела Лашова, наемните контракти за офиси сред 1200 и 3000 кв. м., които до неотдавна се считаха за регулярни, през 2019 година са по-скоро изключения. Преговорите за наем са разпределени в долната граница за площи до 500 кв. м. и в горната - за 5000 кв. м и повече, което съгласно бизнес консултантиите се дължи на окрупняването на наемателите.
 Вътрешните пространства на Megapark ще бъдат напълно изменени
Една от най-големите офис здания в София минава през цялостна смяна

Редизайнът ще завърши до една година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР