Британската демокрация ще рухне преди сегашния икономически ред.“Наскоро публикуваните статистически

...
Британската демокрация ще рухне преди сегашния икономически ред.“Наскоро публикуваните статистически
Коментари Харесай

Великобритания затъва в дълбока криза

Британската народна власт ще рухне преди настоящия стопански ред. “

Наскоро оповестените статистически данни подложиха „ кора “ под предизборната акция за английския министър председател Риши Сунак: съгласно Службата за национална статистика (ONS) стопанската система на Обединеното кралство изпадна в криза през втората половина на 2023 година и в никакъв случай не е излезла от нея, макар че министърът на финансите Джереми Хънт се опита да нарисува по-добри вероятности за 2024 година

Въпреки че няма публично определение за криза, негативният стопански напредък за две поредни тримесечия се смята за техническа криза.

Производството, строителството и търговията на едро са съдействали най-вече за спада на Брутният вътрешен продукт на Обединеното кралство предходната година. Брутният вътрешен продукт на глава от популацията не е нараствал от началото на 2022 година, най-дългият подобен непрестанен интервал от 1955 година

По-специално, Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, който е поправен по отношение на настоящия размер на популацията, се сви с 0,6% през четвъртото тримесечие на 2023 година след спад от 0,4% през предходните три месеца и продължи да понижава през всяко тримесечие на предходната година. За цялата 2023 година сезонно поправеният Брутният вътрешен продукт на глава от популацията се сви с 0,7%.

И трите съществени бранша на стопанската система се свиха през четвъртото тримесечие със спад от 0,2% в услугите, 1% в производството и 1,3% в строителството, показва ONS.

Маркъс Брукс, капиталов шеф в Quilter Investors, счита, че „ Тези фактори повлияха на представянето на секторите на услугите и строителството, които са главните мотори на стопанската система на Обединеното кралство.

Джереми Хънт беше заставен да признае, че предходните му прогнози за английската стопанска система са неправилни. Той сподели, че високата инфлация остава „ “, защото принуждава Bank of England да поддържа високи лихвени проценти и попречва икономическия напредък.

Bank of England предвижда растежа на продукцията да бъде единствено 0,25% през 2024 година и 0,75% през 2025 година, доста по-слаб от почти 3 процентния годишен растеж през десетилетието, водещо до финансовата рецесия 2007-09 година, и даже под темповете на напредък през 2010 година, когато държавните разноски бяха съкратени.

Анкетирани от Ройтерс анализатори през януари чакаха растеж от по 0,1% през първото и второто тримесечие на 2024 година, по-късно 0,2% през третото и четвъртото тримесечие, когато във Англия се организират общи избори. Това е доста по-лошо от междинния тримесечен напредък от към 0,5% през петте години, водещи до „ пандемията “.

Джеръми Хънт също сподели, че има и Опозиционната Лейбъристка партия изрично отхвърли изказванията на финансовия министър.

„ написа Reuters.

„ сподели Рейчъл Рийвс, основен стопански анализатор на лейбъристите.

Консерваторите, които управляваха Обединеното кралство през последните 10 години, не признават личните си провали, които хвърлиха страната в систематична рецесия, основаваща се на антируските наказания и отхвърли от евтини съветски енергийни запаси.

Сунак и Хънт неотдавна алармираха, че имат намерение да понижат налозите за семействата и бизнеса, само че Financial Times заяви, че канцлерът обмисля понижаване на към този момент оскъдните държавни разноски с милиарди лири, с цел да компенсира спада в данъчните доходи. Всичко това ще повлияе фрапантно на стандарта на живот на английския народ.

Resolution Foundation пресмята, че бюджетът на Хънт за понижаване на налозите от 13 милиарда английски лири (16,3 милиарда долара) е по-малко от половината от междинния бюджет на множеството от неговите прародители от 2010 година насам.

Запитан от BBC дали възнамерява да ограничи публичните услуги, с цел да финансира данъчните облекчения преди изборите, Хънт отговори уклончиво:

Очевидно предизборния трик за понижаване на налозите може да се окаже толкоз нездравословен за английската стопанска система, че даже ултралибералният Международен валутен фонд предложи Обединеното кралство да се, отбелязвайки, че

МВФ допусна, че плануваните от Министерството на финансите на Обединеното кралство съкращения на разноските от тази година са нереалистични. "

Ръководителят на Службата за бюджетна отговорност (OBR), самостоятелният държавен прогнозист Ричард Хюз назова проектите на държавното управление на торите да редуцира обществените разноски след изборите защото „

Водещият мозъчен концерн в Обединеното кралство, Институтът за фискални проучвания (IFS) разгласява отчет, в който се споделя, че обещанията за понижаване на налозите по време на предизборната акция може да се наложи да бъдат анулирани, защото стопанската система на Обединеното кралство е изправена пред най-тежките си провокации от 50-те години на предишния век.

„ сподели Институтът за фискални проучвания. се споделя в отчета на IFS.

Въпреки това английските консерватори, които хвърлиха стопанската система на Обединеното кралство в дълбока рецесия, употребяват всевъзможни трикове, с цел да останат на власт.

Професорът от Лондонското учебно заведение по стопанска система Аби Инес в изявление за немското списание Der Spiegel, запитан дали би трябвало да чакаме стопански колапс в Обединеното кралство, отговори, че

Инес е уверен, че в случай че Консервативната партия успее да се задържи на власт, Обединеното кралство ще бъде изправено пред непрестанно възходящо обществено и икономическо неравноправие. В същото време има дребна вяра и за опозиционната Лейбъристка партия, защото от времето на Тони Блеър и Гордън Браун тя също е интернализирала неолибералните канони.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед21953Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед32194Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед80954Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед64867Валентин Вацев: Руската победа при Авдеевка - мотив за републиканците да откажат поддръжка на УкрайнаАлтернативен Поглед41235Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед376154Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234434Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115616Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед99962Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93680Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов8621Кой е отговорен за война
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР