Британската банкова група NatWest Group Plc може да бъде глобена

...
Британската банкова група NatWest Group Plc може да бъде глобена
Коментари Харесай

Британската банкова група заплашена от сериозна глоба за пране на пари

Британската банкова група NatWest Group Plc може да бъде санкционирана с 340 млн. паунда от финансовия регулатор на Англия, откакто тя се призна за отговорна по три наказателни обвинявания за пране на пари, съобщи Блумбърг.

 Банката призна, че не е съумяла да предотврати прането на пари при британски търговец на злато. NatWest е взела към 365 млн. паунда депозитите в границите на пет години, повече от две трети от които кеш, от британски дилър на злато, който е отчел годишни доходи от 15 млн. паунда.

Наказателните обвинявания, повдигнати от Службата за надзор на финансовото държание (Financial Conduct Authority - FCA) са първи по рода си. Клер Монтгомъри, която е юрист на FCA, съобщи, че санкцията може да бъде в размер от към 340 млн. паунда – по-голяма сума от всички санкции, наложени от регулатора през последните две годни. Крайното решение за наказването ще бъде взето от лондонски арбитър по-късно тази година.

Монтгомъри разясни, че банката е споделила, че няма да приема кешови депозити, когато търговеца на злато е разкрил сметката си. След това обаче търговецът е подал по 1,8 млн. паунда дневно посредством локален клон на банката.

„ Дълбоко съжаляваме, че не сме се съумели съответно да следим и надлежно да предотвратим пране на пари от един от нашите клиенти сред 2012 и 2016 година “, разяснява основният изпълнителен шеф на NatWest Алисън Роуз.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР