Британската банка Lloyds ще отпусне на по-голямата част от служителите

...
Британската банка Lloyds ще отпусне на по-голямата част от служителите
Коментари Харесай

Lloyds отпуска еднократна помощ от 1000 паунда на служителите си

Британската банка Lloyds ще отпусне на по-голямата част от чиновниците си еднократна финансова помощ в размер на 1000 паунда (1162 евро), с цел да им помогне в битката с растящите разноски за живот.

Това се показва в известие на кредитната институция, представено от Ройтерс.

Офертата важи за към 64 000 от чиновниците на кредитора, като ръководителите и висшите мениджъри не са включени в нея.

Ходът на банката акцентира натиска върху работодателите да оказват помощ за намаляване на въздействието на инфлацията върху личния състав.

Ръстът на потребителските цени във Англия, съгласно прогнозата на Bank of England, ще доближи 10% до края на тази година.

От управлението на Lloyds прецизират, че еднократните заплащания ще бъдат направени през август. Освен това банката ще вземе поради икономическата обстановка в страната при договарянията за заплатите на чиновниците през идната 2023 година

Синдикатът на чиновниците Unite провежда митинги по време на годишната обща среща на Lloyds в Единбург през май, с цел да подчертае тежкото състояние на банковия личен състав, борещ се с повишаващите се разноски за храна, гориво и отопление.

„ Персоналът ще приветства бонуса от 1000 паунда, само че към момента има дълъг път за повишението на прекомерно ниските заплати в един от най-печелившите браншове на стопанската система “, сподели генералният секретар на Unite Шарън Греъм.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР