Британска картина от 18-ти век, открадната от мафиоти през 1969

...
Британска картина от 18-ти век, открадната от мафиоти през 1969
Коментари Харесай

Британска картина, открадната от мафиоти, е върната на сина на собственика — 54 години по-късно

Британска картина от 18-ти век, открадната от мафиоти през 1969 година, е върната повече от половин век по-късно на фамилията, което е купило картината за 7500 $ по време на Голямата меланхолия, заяви полевият офис на ФБР в Солт Лейк Сити в петък.

Картината на Джон Опи с размери 40 на 50 инча (102 см на 127 см) — озаглавена „ The Schoolmistress ” — е сестринската картина на сходна творба, съхранявана в художествената изложба Tate Britain в Лондон.

Властите считат, че творбата на Opie е била открадната благодарение на някогашен народен представител от Ню Джърси, след което е предадена на членове на проведената престъпност в продължение на години, преди да се озове в град Сейнт Джордж в южната част на Юта. Мъж от Юта беше купил къща във Флорида през 1989 година от наказан мафиот и картината беше включена в продажбата.

Когато купувачът умря през 2020 година, счетоводна компания в Юта, която искаше да ликвидира имуществото му, потърси оценка на картината и беше намерено, че тя евентуално е открад...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР