Британия напуска Европейския съюз без условия, но се стреми към

...
Британия напуска Европейския съюз без условия, но се стреми към
Коментари Харесай

Тереза Мей: Искаме дълбоко партньорство и специални отношения с ЕС

Британия напуща Европейския съюз без условия, само че се стреми към надълбоко партньорство и специфични връзки с Европейски Съюз в бъдеще. Това съобщи министър-председателката Тереза Мей на конференция след срещата си с ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер в Брюксел.

Европейската комисия, че договарянията за Брекзит може да преминат към бъдещите търговски връзки сред Лондон и Брюксел, с помощта на постигнатия „ задоволителен напредък “ в първата фаза от диалозите по изискванията на „ развода “. „ Европейската комисия през днешния ден предложи на Европейския съвет да направи умозаключение, че е реализиран задоволителен напредък в първата фаза от договарянията по Член 50 с Обединеното кралство “, написа в заявката.

„ През 2016 британците обявиха желанието си за овакантяване на Европейски Съюз. Англия абсолютно напуща общността ”, сподели Мей в отговор на журналистически въпрос дали у нея не са се появили подозрения, че концепцията за Брекзит е неправилна.

Британският министър председател удостовери, че Обединото кралство и Европейски Съюз са постигнали договорка за Брекзит, която ще подсигурява правата на повече от три милиона европейски жители, живеещи във Англия, „ съгласно законите, осветени в английските закони и с върховенството на английските съдилища “.

„It doesn’t mean that the UK will stay in the Single Market“ says Prime Minister on #Brexit negotiations pic.twitter.com/tVbSmA6LDa

— Sky News (@SkyNews) December 8, 2017

Освен това, Мей съобщи, че договорката включва, „ положително за английския поданик “ финансово съглашение и ще подсигурява, че няма да има „ твърда граница “ сред Северна Ирландия и Ирландия, запазвайки „ конституционния и икономическия интегритет на Обединеното кралство “.

„ Сега Англия е ориентирана към надълбоко партньорство и специфични връзки с Европейски Съюз. За това е втората фаза на договарянията ”, сподели още Тереза Мей.

На собствен ред, Юнкер уточни, че Европейски Съюз ще даде приоритет на отбраната на резултатите от съглашението за споразумяване на въпроса в Северна Ирландия. „Предстои ни още доста работа, само че сме подготвени да реализираме това да няма твърда граница сред Ирландия и Северна Ирландия ”, сподели ръководителят на Еврокомисията.
 dqgueitumaimdgr

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР