Британец стана първият човек, прeкосил цялата територия на Африка, тичайки,

...
Британец стана първият човек, прeкосил цялата територия на Африка, тичайки,
Коментари Харесай

Човешкият дух е нещо прекрасно. Да прекосиш Африка, тичайки

Британец стана първият човек, прeкосил цялата територия на Африка, тичайки, откакто пресече финалната линия в Тунис, предадоха информационните организации, на които се базира Българска телеграфна агенция.

На маратонеца Ръс Кук му бяха нужни 352 дни, с цел да извърши сполучливо предизвикателство, при което измина повече от 16 000 километра, направи над 19 милиона крачки и прекоси 16 страни, като в същото време събираше пари за щедрост.
 Ръс Кук след финала. Снимка АП/БТА
Кук дойде до най-северната точка на Тунис -  Рас ал Абиад, в неделя следобяд локално време и беше посрещнат с радостни възгласи от хората, пристигнали да го посрещнат. " Доста съм изтощен ", сподели на финала пред телевизионния канал " Скай нюз " Кук, който е на 27 години.

Той потегли от най-южната точка на Южна Африка на 22 април 2023 година, като се сблъска с визови и здравословни проблеми, даже и с въоръжен обир в опита си да стане първият човек, прекосил целия африкански континент, отбелязва ДПА.

Маратонецът мина през Намибия, Ангола, Демократична република Конго, Република Конго, Камерун, Нигерия, Бенин, Того, Гана, Кот д` Ивоар, Гвинея, Мавритания, Алжир, преди да стигне до крайната си точка - Тунис, отбелязва Ройтерс. 

За последния ден от предизвикването Ръс Кук предложения свои поддръжници да изминат последния маратон дружно, като доста от тях пътуваха за Тунис от Англия  и други страни, с цел да тичат дружно с него.

За да отпразнува големия си героизъм, Кук провежда празненство на финала в хотел в град Бизерта, Тунис.

" Не мога да допускам, само че успяхме…Всеки, който може да стигне дотук, е добре пристигнал ", написа той в Х, до неотдавна известна като Туитър, където постоянно споделя вести за пътуването.

По време на начинанието, наречено " Проект Африка ", Ръс Кук събра повече от 600 000 английски лири (758 000  щатски долара) за две благотворителни организации - Running Charity и Sandblast - втората е записана във Англия и задачата ѝ е да покачва осведомеността за коренното население на Западна Сахара, отбелязва ДПА.

Миналата седмица Кук написа в  Х, че това предизвикателство е било " безспорно най-трудното в живота ми ", само че и " голяма чест ".

" Във всяка една страна, в която бяхме, видяхме невероятни хора, които ни посрещнаха с обич и добрина. Човешкият дух е нещо прелестно ", споделя той.

" Много съм признателен за тези прекарвания и несъмнено бих насърчил всеки да тръгне на сходно премеждие, без значение по какъв начин ви наподобява то. Благодаря на хората от Африка, че бяха такава невероятна част от това пътешестване ", отбелязва още Кук, представен от ДПА.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР