Бристол стана първият град във Великобритания, който реши да забрани

...
Бристол стана първият град във Великобритания, който реши да забрани
Коментари Харесай

Град в Англия забрани напълно дизела

Бристол стана първият град във Англия, който реши да забрани изцяло влизането на коли с дизелови мотори в своя център. Решението на градски управляващи се отнася за времето от 7 до 15 часа, като задачата е възстановяване на екологичната конюнктура.
Засега това е предварителна мярка, която ще работи в тестови режим, като концепцията е през 2020 година зоната да бъде разширена. За това обаче ще би трябвало да бъде получено утвърждение от държавното управление на Англия. Ако това стане, нарушителите на възбраната към този момент ще бъдат наказвани благодарение на система за автоматизирано снимане.
Ограничението визира всички коли, без значение от екологичния клас, на който дават отговор. Частните лица няма да могат да влизат в центъра на Бристол с дизелови коли, а транспортните средства, доставящи артикули и товари, ще заплащат спомагателни такси.
Според специалисти обаче, тези ограничения няма да реализират нужния резултат. Един от тях - Николъс Лайс от английския авто клуб (RAC), е безапелационен, че ограничаването ще усили трафика в прилежащите на центъра региони на Бристол. И това надлежно ще утежни екологичната конюнктура в тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР