Бременността е много важен и вълнуващ период в живота на

...
Бременността е много важен и вълнуващ период в живота на
Коментари Харесай

13 мита за бременността, на които все още вярваме

Бременността е доста значим и трогателен интервал в живота на една жена. Не е изненада, че това неповторимо събитие е заобиколено от голям брой разнообразни предубеждения и стандарти. Сега ще разкрием 13 известни мита, свързани с бременността, които се предават от потомство на потомство.

Бременните дами би трябвало да ядат за двама

Диетолози от Института по медицина в Съединени американски щати настояват, че в случай че една жена има здравословно тегло, тя не би трябвало да употребява никакви спомагателни калории през първия триместър. Специалистите предлагат прибавянето на спомагателни 340 калории дневно през второто тримесечие и към 450 калории през третото. Тези спомагателни калории би трябвало да идват от млечни артикули, ядки или слаби протеини.

12. Бременността прави дамите глупави

Промените в равнищата на хормоните нормално вършат дамите по-емоционални и чувствителни, само че по време на бременността доста дами откриват нови гении и разкриват нови умения. Например, някои от тях рисуват невероятни картини, пишат детски книги или даже стартират личен бизнес.

Много актриси сполучливо не престават да работят върху филми, до момента в който са бременни и ни удивляват с впечатляващите резултати.

11. Ултразвуковото проучване поврежда бебето

Повечето лекари предлагат дами, които имат обикновено развиване на плода, да преминат ултразвуковото проучване 3 пъти по време на бременност, по един на всеки триместър. Проверката би трябвало да се прави по-често, единствено в случай че съществува заплаха за здравето на майката или бебето.

Ултразвуковото изображение употребява високочестотни звукови талази и за разлика от рентгеновите изображения, няма излагане на йонизираща радиация. Благодарение на ултразвуковото сканиране лекарите могат да изключат опцията за извънматочна бременност, да дефинират вероятните патологии на плода и да оказват помощ на дамата и детето в точния момент.

10. Жената би трябвало да роди първото си дете преди 30-годишна възраст

Ако една 30-годишна жена се грижи за себе си, яде здравословна храна, тренира задоволително и постоянно минава превантивни медицински прегледи, рискът от затруднения по време на бременност не е по-висок, в сравнение с спрямо 20-годишна майка. Патологиите на плода и проблемите по време на бременността са най-много свързани със положението на организма, а не с биологичната ера. Съвременните способи за диагностика могат да покажат отклонения в развиването на допустимо най-ранния стадий, тъй че дамите могат да възнамеряват бременност, когато са в действителност подготвени за това, както физически, по този начин и душевен.

Повечето лекари считат, че идеалната възраст за раждането на първото дете е, когато една жена е на възраст 20-30 години. И съгласно резултатите от научните проучвания, извършени от доктор Джон Миргоски от Тексас, съвършената възраст за раждане на крепко дете е на 34 години.

9. Всички дами жадуват за солени храни по време на бременност

Тялото на бременната жена се пробва да подскаже от какво се нуждае и кои хранителни субстанции не му доближават. Друга причина за странните стремежи, свързани с храната, са хормоналните промени. Бременните дами могат да пожелаят освен солена, само че и сладка или кисела храна. Но шоколадът към момента е артикул номер едно в листата на най-желаната храна.

8. Спортуването по време на бременност е рисково

Ако една жена няма никакви здравословни проблеми по време на бременност, постоянното физическо натоварване е от значително значение за бъдещата майка. Спортът освен оказва помощ да остане в добра форма, само че също по този начин е от изгода за развиването на плода и може да улесни процеса на раждане. Природата се грижи за всичко и по тази причина мускулите и сухожилията на една жена стават по-еластични и по-силни по време на бременност.

7. Сексът по време на бременност може да нарани бебето

Опасността от секса по време на бременност е може би един от най-разпространените легенди. Хората споделят, че това е нездравословно за бебето, неприятно за майката и даже аморално. Но в случай че една жена не изпитва дискомфорт, половата интензивност няма да навреди. Напротив, постоянният полов контакт е потребен за здравето, защото освен оказва помощ за подсилване на тазовите мускули, само че и дава позитивни страсти на бъдещата майка. И прочувственото положение на една жена през този интервал е извънредно значимо.

6. Бременните дами не трябва да боядисват косата си или да лакират ноктите си

Тайната на изглеждането ужасно по време на бременността е да се обърне повече внимание на състава на козметичните артикули. Бременните дами би трябвало да заобикалят такива съставни елементи като толуен, формалдехид, камфор, амоняк или резорцинол и да изчакат, до момента в който бебето се роди, преди да стартират да ги употребяват още веднъж в рутината си.

5. Консумацията на риба и орехи оказва огромно въздействие върху интелигентността на детето

Здравословните свойства на тези артикули не могат да бъдат отхвърлени. Орехите са богати на калий и магнезий, тъй че укрепват кръвоносните съдове и сърцето и имат благоприятен резултат върху нервната система. Йодът в рибата е добър за щитовидната жлеза. Следователно, бъдещата майка би трябвало да добави тези артикули към диетата си. Рибите и ядките съдържат омега-3 мастни киселини, които спомагат за поддържането на здравето на мозъка. Въпреки това тяхното въздействие върху развиването на умствените качества на бебето не е научно потвърдено.

4. Стресът е извънредно рисков за бременната жена

Постоянният стрес не е от изгода за никого. Но ние всички от време на време се намираме в стресови обстановки и това е изцяло обикновено. А отношението ви към напрежението е това, което в действителност е друго. Постоянното безпокойствие и терзанието за бебето е доста по-лошо от късото прочувствено експлоадиране. Не позволявайте малко проблеми да скапват настроението ви.

3. Кремът срещу стрии е наложителен

Кремовете срещу стрии постоянно се смятат за някакъв вълшебен инструмент и ефикасен метод за решение на всички кожни проблеми, свързани с бременността. Но заслужава да се означи, че съставът не е доста друг от овлажняващия лосион. Разбира се, потреблението на подобен артикул може да направи кожата ви по-еластична и гладка, само че не може да отстрани всички стрии.

2. Консумацията на вода би трябвало да се понижи през третото тримесечие

В предишното бременните дами са били съветвани да пият по-малко течности през третото тримесечие, с цел да избегнат отичане. Учените са потвърдили, че подуването не е обвързвано с потреблението на вода. Напротив, задоволително количество вода оказва помощ за оправянето с този проблем.

1. Животът ще бъде същият след раждането на бебето

Има доста способи да извършите първите години по-лесни, само че е значимо да имате поради, че остарелият ви метод на живот несъмнено ще се промени. Няма да бъде по-добро или по-лошо; то просто ще бъде друго. Ще слагат постоянно потребностите на бебето преди всичко.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР