Бременността е много специален момент. Всеки около бъдещата майка се

...
Бременността е много специален момент. Всеки около бъдещата майка се
Коментари Харесай

10 странни стереотипа, свързани с бременността

Бременността е доста специфичен миг. Всеки към бъдещата майка се пробва да я защищити от всички рискове. Ето за какво хората са подготвени да употребяват и имат вяра в разнообразни неща, даже и в най-лудите суеверия. Много от тях са изцяло подправени, само че някои могат да се основават на логичен учредения.

Ето най-популярните суеверия, на които някои хора към момента имат вяра.

1. Майките не би трябвало да ядат риба, тъй като бебето може да не приказва дълго време

Почти всички типове риби, изключително речните риби, могат да съдържат паразити, които са рискови за хората. Последиците могат да бъдат доста по-сериозни от бавното развиване на говора при детето. Ако обаче рибата е приготвена на висока температура или е била замръзнала, тогава можете да я ядете, без да се притеснявате за това. Единствените изключения са типовете риба, които съдържат доста живак като риба звук, акула, марлин, риба меч, скумрия, щука и други. Консумирането на такива риби, когато сте бременна, може да бъде рисково както за вас, по този начин и за вашето дете.

2. Не би трябвало да минавате под стълба - бебето ще бъде едва

Това поверие се е популяризирало в цяла Западна Европа. Стълба, която се опира на стената, прави триъгълник, който е знак на Светата Троица. Смята се, че една жена, която минава през триъгълника, ще разбие троицата и ще има проблеми с бебето. По-логична причина да стоите надалеч от стълби е тъй като стълбата може да падне и да ви нарани.

3. Ако отворите всички прозорци в къщата, раждането няма да бъде мъчно

И освен прозорците - в Русия, Беларус и Украйна, хората отворят всичко допустимо: порти, дрешници, шкафове, кутии, чекмеджета и така нататък Смята се, че тези дейности ще оказват помощ на шийката на матката да се отвори. Отварянето на всички прозорци и шкафове обаче е належащо заради други аргументи: до момента в който майката и детето са в родилния дом, роднините би трябвало да почистят къщата и да проветрят всички пространства.

4. Ако ядете бели храни, бебето ще бъде с по-светла кожа

В Китай, Индия и някои други страни, където се счита, че бялата кожа е пример на хубостта, хората мислят, че в случай че ядат ярко оцветени храни, кожата на детето ще бъде по-светла Между другото, това поверие също работи в противоположна посока: в случай че ядете тъмна храна, пиете доста кафе и чай, детето ще бъде по-тъмно. Това напълно не е правилно. Цветът на кожата зависи единствено от комбинацията от гени. Суеверието най-вероятно се основава на обстоятелството, че цветните плодове и зеленчуци постоянно предизвикват алергични реакции.

5. Не можете да ходите на гробището - това ще докара до злощастие

Много арабски страни, както и Израел, Източна Европа и Филипините следват това поверие. Смята се, че детето може да бъде призовано от духа на предците си, или че детето ще има неприятен манталитет и ще плаче доста. Основата за това нелогично поверие може да е от някои религиозни ограничавания или да пази бременна жена от стрес.

6. Черупки от яйца на шията

В някои съветски села бременните дами носят празно яйце на врата си. Те имат вяра, че до момента в който яйцето е в сигурност, детето им също ще бъде в сигурност. По този метод бъдещите майки са непокътнати в сигурност, защото яйцето е знак на тяхната бременност.

7. Трябва да ядете пикантни храни, с цел да може бебето да няма коса

Хората в Тайланд и някои други страни в Югоизточна Азия имат вяра в това. Някои хора имат вяра, че яденето на пикантна храна е неприятно за зрението на бъдещото дете. Вярно е, че пикантните храни не са най-хубавият избор за бременна жена, само че по други аргументи.
На първо място, пикантните храни подтикват глада и по този метод способстват за увеличение на тежестта. На второ място, някои подправки имат лечебни свойства. Например, чесънът е доста потребен по време на бременност, само че в случай че се яде в огромни количества, може да аргументи контракции на матката и раздразнение на уринарния тракт. Накрая, пикантните храни ви карат да пиете вода, което води до отичане.

8. Не можете да родите, в случай че не сте с пусната коса

Много хора - даже някои лекари и акушерки - имат вяра в това поверие и оставят косата на бъдещите майки пусната. Те имат вяра, че оказва помощ на шийката на матката да се отвори. Йогите имат друго пояснение: шийката на матката е пламенно обвързвана с устата и устните. Ако косата е на опашка, лицето е с напрежение и би трябвало да бъдете изцяло спокойни, с цел да се отвори шийката на матката.

9. Трябва да ядете всичко, което желаете

В предишното хората вярвали, че бременните дами би трябвало да ядат всичко, което желаят - каквото тялото й желае, е тъкмо това, от което се нуждае. В това поверие към момента имат вяра доста хора от разнообразни страни. В Гана хората мислят, че в случай че майката не яде каквото желае, нейното бебе ще има погрешно гърло. В Италия, Турция, Гърция и Египет хората се опасяват, че бебето ще има белег по тялото, а в Армения те мислят, че бебето ще бъде алчно, когато порасне.
Съвременната медицина предлага по-адекватен метод към храненето: никой не се нуждае от спомагателни килограми! Но когато човек желае да яде нещо неуместно, това е симптом на психическо разстройство и може да бъде в действителност рисково. Така че бъдещите майки би трябвало да разчитат на мненията на лекарите си.

10. Можете да прогнозирате пола на бебето по метода, по който то рита

Това е в действителност известно поверие, за което може да сте чули. В доста страни хората имат вяра, че е допустимо да се планува полът на бебето по метода, по който се удря в утробата. Ако ударът е от лявата страна, бебето ще бъде момче и в случай че ударът е от дясната страна, ще имате момиче.
За страдание, това е единствено поверие, което няма нищо общо с действителността. Единственият благонадежден метод за установяване на пола на бъдещото ви бебе е да посетите Вашия доктор.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР