Бременността е едно от най-вълнуващите и значими събития в живота

...
Бременността е едно от най-вълнуващите и значими събития в живота
Коментари Харесай

Как да се справим със стриите и белезите по време на бременността и след това?

Бременността е едно от най-вълнуващите и значими събития в живота на всяка жена. Тя носи със себе си насладата от упованието на нов живот, само че също по този начин и редица промени в тялото, които могат да оставят следи под формата на стрии и белези. Тези кожни промени са изцяло естествени и постоянно срещани, само че могат да провокират неудобства и неустановеност. В тази публикация ще разгледаме по какъв начин можете дейно да се справите със стриите и белезите по време на бременността и след нея, употребявайки както превантивни ограничения, по този начин и разнообразни способи за лекуване. Независимо дали търсите способи за понижаване на появяването им или желаете да подобрите външния тип на към този момент съществуващите, тук ще намерите потребни препоръки и рекомендации, които ще ви оказват помощ да се чувствате уверени и красиви в своята кожа.

Вероника Начева е извънредно умел и дипломиран експерт, който е приключил три висши образования в икономическо, инженерно и компютърно направление. Въпреки сполучливата си кариера в тези сфери, тя открива същинското си предопределение в козметологията и остеопатията. Работи със пристрастеност и обич, като клиентите ѝ ѝ се доверяват освен за грижата за кожата на лицето, само че и за тялото. 

Разкажете ни повече за Вас и Вашата професионална процедура.

От 10 години съм козметолог, а от 3 години съм притежател на център за спорт, здраве и хубост. В практиката си залагам на холистичния метод и сигурност за здравето на моите клиенти. Това ме води до остеоестетиката като мануален гальовен метод да се влияе върху структурите на лицето – лифтиране, покачване, премахване на асиметрии. А това по натурален път ме възпламени и по остеопатията – лечебна процедура, която отстранява несъответствията и дисфункциите на тялото и му връща ресурсите за самовъзстановяване.

 2401282

 

Какви са проблемите на бъдещите майки, с какви запитвания идват при Вас?

Всички знаем, че по време на бременността настъпват доста и основни промени на физическо, хормонално и психо прочувствено равнище. В най-лекия случай бъдещата майка има спокойна бременност. Дискомфортът идва в по-късния стадий от бременността. Тогава плодът натежава, притиска органите и диафрагмата, уголемява се тазът. Тогава работя с меки остеопатични техники, които отпускат и релаксират структурите и понижават и отшумяват болките и комфорта на бебето и майката се възвръща. Има и техники, които са доста подобаващи за подготовка на тялото за самото раждане.  

Какви са най-честите препоръки, които им давате за здрава кожа по време и след бременност?

Кожата е външният отговор на хормоналния дисбаланс на тялото, изключително по време на бременността. В този интервал може да се следят крайности: бистър загар и чиста кожа, или голям брой петна и акне. Най-важният съвет за мен, е: ежедневна добра грижа с чисти и качествени артикули и добра хидратация. Не предлагам нападателни процедури и артикули.

 2401283

 

Свързахме се с Вас във връзка един новаторски способ за процедури за тяло, които оказват помощ в битката с възобновяване на тялото след раждане, както и поддържане по време на бременност, изтриване на стрии и белези от секцио.

Да, технологията, която използваме ICoone, е безусловно безвредна и за бременни. Не единствено това, тя е доста търсена точно в този интервал. Всяка процедура стартира и приключва с лек лимфен дренаж. Има няколко медицински стратегии, с които работим локално в мъчителни сектори – кръст, тил. Така с тяхна помощ бъдещата майка няма отекли крайници и типичните за този интервал болки. За след раждане пък има специфична стратегия MASSMOTHER, която се грижи за възобновяване на органите по техните места – нещо извънредно значимо за здравето на майката. И несъмнено, няколко стратегии особено за следствията от разтягането на кожата – стратегии за белези и стрии. За разреза от секцио (или каквато и да е оперативна намеса) можем да стартираме да работим незабавно, откакто паднат коричките.

 2401281

 

Разкажете ни повече за този новаторски способ на лекуване, който употребявате в практиката си? Какво съставляват апаратните процедури за унищожаване на белези от секцио и стрии след раждане?

Белезите и стриите съставляват нарушена конструкция на съединителната тъкан, по този начин наречената фасция. Иновативната технологията ICoone, която употребяваме, има за цел да възвърне храненето на тъканите в региона на среза, тъй че кожата да възвърне първичната си конструкция. Колкото по-рано стартираме лечението, толкоз повече вероятността да се заличи белега е огромна. Но в случай че приказваме и от здравословна позиция, работата с белега е по-важна за здравето на тялото: отстраняват се срастванията, които могат да доведат до  болки в кръста, сваляне на органите в дребния таз, мъчно последващо зачеване, инконтиненция (неволно изпускане на урина) и други не леки дискомфорти. 

Кога е целесъобразно да се подложим на такава апаратна процедура?

След първия триместър на бременността до деня преди раждане и 72 часа след естествено раждане. Ако майката кърми, незабавно след първия цикъл. След секцио – когато белегът не е мъчителен и не е дискомфортно да се работи. Апаратът има 10 степени на мощ, тъй че всяка жена да може да се възползва от нея, без значение от чувствителността на кожата ѝ.

Колко сесии са нужни, с цел да заличим нежеланите белези?

Различно и самостоятелно е. Всеки организъм се възвръща с друго движение, само че ние предлагаме да се създадат в пакет от 10. Тялото ни продължава да се възвръща месеци след последната процедура.

 2401280

 

Има ли някакви противопоказания и какви са те?

Единственото противопоказание е дейна онкология. 

И най-после, какъв съвет бихте дали на дамите, които възнамеряват да забременеят или към този момент са бременни, с цел да подсигуряват, че ще имат здравословна бременност,  бързо и пълноценно възобновяване след раждането?

Отстрани е елементарно да се предложи, само че за мен е значимо спокойствието, добре подбрана и уравновесена храна, добавени витамини, фитонутриенти и минерали съгласно потребностите на майката и бебето, придвижване и спорт колкото понася тялото и най-после, само че не на последно място – положително въодушевление. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР