Бременните жени понасят по-трудно летните жеги и трябва да ги

...
Бременните жени понасят по-трудно летните жеги и трябва да ги
Коментари Харесай

Ето за какво трябва да внимават бременните жени през лятото

Бременните дами понасят по-трудно летните жеги и би трябвало да ги посрещат с нараснало внимание и повече грижа за здравето си и това на предстоящото бебе. Няколко са главните неща, които тормозят бременните дами през лятото и за които те би трябвало да внимават.

1.       Жега

Известно е, че телесната температура на бременните дами е по-висока спрямо тази на дамите, които не чакат правоприемник. Високите температури на открито утежняват ситуацията. Не е безвредно обаче и стоенето под климатик. Необходимо е рационално разхлаждане, повече течности, излизане през най-горещите часове на деня само при в действителност последна нужда и разходки рано заран или късно вечер, когато е по-хладно. Ще се почувствате по-добре и в случай че поставите мокри кърпи на местата, на които усещате пулса си. Този елементарен трик разхлажда изумително добре.

2.       Обезводняване

Растящото коремче,  увеличеното тегло, тежестта и по-високата температура на тялото неизбежно водят до нараснало потене. Не е задоволително да се пият повече течности през лятото от бременните дами. Заедно с потта те изхвърлят електролити, което е извънредно нежелателно. Могат да възстановят запасите си със свежа кокосова вода – вкусна и потребна. Течностите се одобряват, преди да сте почувствали жадност. След като сте жадни, то към този момент сте обезводнени. Не допускайте това.

3.       Подути крайници

Бременността води до промени в ставите, нужни за приготовление на тялото за раждането. Резултатът е задържане на вода в крайниците и отичане на краката и най-много на глезените. Подуването може да е освен неестетично, само че и неприятно, мъчително. Ако чувствате краката си тежки, повдигайте ги нависоко постоянно денем, а нощем ги поставяйте върху висока възглавница на леглото. Така по-лесно ще се справите с отока и ще подобрите положението си. Когато се наложи да стоите на опашка, по-добре е да ходите напред-назад, в сравнение с да стоите на едно място.

4.       Храна

Важно е дамите, които чакат бебе, да бъдат доста деликатни с храната лятото и да не употребяват артикули с неразбираем генезис, незнайно предпазване или ястия, приготвени при съмнителни хигиенични условия. Натравянето може да е рисково за бременната жена, а лятото е чест проблем при нехайство и изразходване на неправилната храна.

5.       Кръвно налягане

Опасно е както високото, по този начин и ниското. Ниското кръвно налягане може да докара до прилошаване, причерняване и пристъп, който е рисков за бременните дами.

6.       Вирусни болести

Особено през първия триместър на бременността дамите би трябвало да се пазят от вирусни болести и чревни инфекции, които са постоянно срещани през лятото. Добре е да се заобикалят местата със скупчване на доста хора за предотвратяване, защото през този триместър се образуват органите на ембриона и някои вирусни инфекции са изключително рискови.

7.       Басейни

Обществените басейни могат да крият рискови бактерии, които са вредни  за бременните дами. Не се къпете в тях, предпочитайте морската вода.

8.       Слънцето

Бременните дами е редно да употребяват артикули с висок слънцезащитен фактор, защото образуват повече меланин и е допустимо вследствие на хормоналните промени да се снабдят с неприятни петна. Предпочитайте сянката и фактор 50+.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР