Брекзит ще удари икономическия растеж на Великобритания повече от пандемията

...
Брекзит ще удари икономическия растеж на Великобритания повече от пандемията
Коментари Харесай

Брекзит ще удари растежа на Великобритания повече от COVID-19

Брекзит ще удари икономическия напредък на Англия повече от пандемията от ковид в дълготраен проект. Това разгласи ръководителят на държавен орган на Обединеното кралство, който поучава финансовите вероятности.

" В дълготраен проект Брекзит има по-голямо влияние от пандемията ", сподели ръководителят на Службата за бюджетна отговорност Ричард Хюз пред Би Би Си след актуализация на държавния бюджет.

Хюз сподели, че последните данни демонстрират, че въздействието на Brexit е " значително в сходство " с догатката на OBR, че излизането на Англия от Европейския съюз ще " понижи дълготрайния ни Брутният вътрешен продукт с към четири % ".

Той добави, че OBR има вяра, че " пандемията ще понижи тази продукция с още два % ".

Англия публично напусна Европейски Съюз при започване на годината, до момента в който Brexit способства за спирания на доставките, породени и от Covid.

Използвайки прогнозите на OBR, английското държавно управление в сряда съобщи, че общото произвеждане в Обединеното кралство се чака да се възвърне с 6,5% тази година, преди да се забави леко през 2022 година

Актуализирайки проектите за налози и разноски на Англия, финансовият министър Риши Сунак добави, че стопанската система на Обединеното кралство е на път да се върне към равнището си преди пандемията при започване на годината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР