Бреговата охрана на САЩ потвърди, че на борда на подводницата

...
Бреговата охрана на САЩ потвърди, че на борда на подводницата
Коментари Харесай

Бреговата охрана на САЩ потвърди, че подводницата е изчезнала повече от денонощие

Бреговата защита на Съединени американски щати удостовери, че на борда на подводницата е имало петима души, които съгласно нея са в неопределеност от неделя сутринта локално време. В поредност от изявления в Twitter бреговата защита разказва подводницата като дълга 21 фута (6,4 м). Тя е изчезнала преди повече от 24 часа, в неделя сутринта, към час и 45 минути след потапянето си.

В момента я търсят както американски, по този начин и канадски военноморски самолети за наблюдаване, в това число високотехнологичен аероплан P8 Poseidon с благоприятни условия за разкриване на подводни обекти.

Робърт Бласяк – откривател на океаните в Стокхолмския център за резистентност – очерта сложните условия, пред които са изправени екипите за търсене.

„ Океанът е бездънен приблизително към четири километра, тъй че този [подводен апарат] се намира на огромна дълбочина “, сподели Бласяк пред Би Би Си.

Той добави, че светлината прониква единствено до към един километър във вътрешността в повърхността на океана, тъй че това е в „ мрачевина и налягане на водата от към 400 атмосфери “.

Блазяк разказа провокациите пред подводния транспортен съд „ Титан “ на Океангейт при достигането на останките на „ Титаник “.

Знаем къде е „ Титаник “, само че не знаем къде е подводницата. Така че може да се окаже, че тя не е на никое място покрай тази дълбочина и това е, на което всички би трябвало да се надяваме сега, посочи ученият.

Меган Монкрийф, специалист по туристически застраховки в Squaremouth, споделя пред Би Би Си, че общоприетите застрахователни полици не покриват екскурзия като гмуркане с подводница.

„ Това е изключително високорискова активност, която изисква особено обезпечаване. Полицата за това евентуално ще би трябвало да бъде подписана от застрахователния сътрудник на компанията за екскурзии “, добави Меган Монкрийф.

Компанията OceanGate, която провежда гмуркането с „ Титаник “, съобщи, че персоналната застраховка за пътешестване не е включена в цената на билета от 250 000 USD (195 000 GBP).

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР