Бреговата охрана на САЩ е открила още отломки от подводницата

...
Бреговата охрана на САЩ е открила още отломки от подводницата
Коментари Харесай

Откриха човешки останки и още отломки от подводница Титан

Бреговата защита на Съединени американски щати е разкрила още парчета от подводницата " Титан ", измежду които се допуска, че има и човешки остатъци.

Бреговата защита съобщи, че възобновяване и прехвърлянето на останалите елементи е завършило предходната сряда и разгласява фотография, показваща непокътнатия титанов похлупак на 22-футовия кораб. 

Предполагаеми човешки остатъци са били деликатно извлечени от отломките на " Титан " и превозени за разбор от медици, съобщи бреговата защита.

Мисията, извършена от Военноморските сили на Съединени американски щати, е продължение на първичните интервенции по изваждане от дъното на океана на подводницата, открита на към 500 метра от " Титаник ".

Преди това бреговата защита заяви, че е разкрила хипотетични човешки остатъци дружно с елементи от подводница " Титан ", в полето от парчета, ситуирано на дълбочина 12 500 фута, предава Daily Mail.

Разследващите считат, че " Титан " се е взривил при спускането си в дълбоките води на Северния Атлантически океан на 18 юни.

Морският проверяващ ръб на бреговата защита съобщи, че следователи от Националния съвет по сигурност на превоза на Съединени американски щати и Канадския съвет по сигурност на превоза са се включили към избавителната експедиция, а бреговата защита координира дейностите си с интернационалните проверяващи организации, с цел да извърши взаимен обзор на доказателствата за установяване на идващите стъпки за съдебномедицинска експертиза.

Междувременно Морският проверяващ съвет ще продължи разбора и разпитите на очевидци преди общественото чуване за нещастието, оповестиха публични лица във вторник.

Осъденият на гибел подводен уред " Титан " изчезна по време на туристическо пътешестване, проведено от OceanGate Expeditions, която в това време приключи активността си.

Няколко дни след мистериозното изгубване бе оповестено, че петимата пасажери на борда са починали на място, когато подводницата е претърпяла " пагубна имплозия " единствено на 1 600 фута от носа на потъналия океански лайнер " Титаник ".

Жертвите са основният изпълнителен шеф на OceanGate Стоктън Ръш, ветеранът от френските военноморски сили Пол-Анри (PH) Наржоле, английският милиардер Хамиш Хардинг, пакистанският предприемач Шахзада Дауд и неговият наследник Сулеман, който бе само на 19 години.

Някои от мъжете са платили по 250 000 $, с цел да видят известното корабокрушение на " Титаник ".

След голяма издирвателна и избавителна задача на морското дъно бяха открити парчета и бе открито, че подводницата е претърпяла " пагубна имплозия ".

Експертите неведнъж показваха опасения за сигурността, като твърдяха, че плавателният съд не е подобаващ за дълбоките води, в които пътува.

Критиците обявиха, че корпусът му от въглеродни нишки не е подобаващ за задачата, а също по този начин показаха угриженост по отношение на визьора му, който не е сертифициран за такива дълбочини.

Бреговата защита заяви, че е основала морски проверяващ съвет (МБС), който е най-високото равнище на следствие.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР