Бразилците са едни от най-пламенните народи, на които просто им

...
Бразилците са едни от най-пламенните народи, на които просто им
Коментари Харесай

Кой е любимият коктейл на бразилците

Бразилците са едни от най-пламенните нации, на които просто им проличава, че обичат да се забавляват. И защото ваучър без коктейл не може, естествено, че и те си имат обичани предписания.
 Heavenly Sipper - коктейлът, основан от ChatGPT
Heavenly Sipper - коктейлът, основан от ChatGPT

ChatGPT може и това

Един от най-предпочитаните в Бразилия коктейли се назовава Rabo de Galo и безусловно се превежда просто като " коктейл ". На португалски galo значи " петел " (на британски - cock), а rabo значи " опашка " (на британски - tail).

Историята на Rabo de Galo ни връща още в средата на 50-те години на предишния век, когато италианският производител на вермут Cinzano отваря фабрика в оживения Сао Пауло. И с цел да се конкурира с обичаната от бразилците кашаса, е основан коктейл, в който и двата алкохола просто се сместват.
 Снимка 613377

Днес, пропорциите и съставките на коктейла може и да се разграничават от бар в бар, само че нормално се приема, че кашасата е 2/3, а вермутът - 1/3, написа Difford`s Guide. Ето по какъв начин тъкмо да си го приготвим по истинска рецепта.

Какво ни би трябвало
50 мл кашаса 15 мл вермут 15 мл Cynar (италиански горчив аперитив)
Какво ги вършим
 Black Velvet, бира Guinness и шампанско, и елементарен коктейл за Деня на свети Патрик
Коктейл с бира за Деня на свети Патрик

Да вдигнем наздравица за ирландците

В шейкър за коктейли сипваме всички типове алкохол, слагаме лед и разклащаме до момента в който съставките се охладят. След това прецеждаме в чаша с лед и по избор прибавяме резенче лайм.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР