бразилският президент Жаир Болсонару заяви, че съжалява за рекордния брой

...
бразилският президент Жаир Болсонару заяви, че съжалява за рекордния брой
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия: Коронавирус? Такъв е животът - нищо не мога да направя

бразилският президент Жаир Болсонару съобщи, че съжалява за рекордния брой смъртни случаи от ковид, регистрирани в страната дневно, само че не може да помогне. За 24 часа заболяването лиши живота на 474 души, като в общия брой на смъртните случаи Бразилия изпревари Китай, написа бразилският вестник Estadao, представен от " Фокус ".
„ А в този момент какво? Съжалявам, Какво мога да направя? Аз съм Месиас, само че не знам по какъв начин да върша чудеса “ сподели Болсонаро, споменавайки междинното си име.
По време на изявление с водача на страната пред двореца на Алворад (официалната резиденция на президента – бел.ред), един от публицистите означи: „ Ние изпреварихме Китай по броя на смъртните случаи от ковид... “ Тогава Болсонару отговори, че не е по силите му да въздейства на протичащото се.
Според данни на бразилското Министерство на здравеопазването, във вторник смъртните случаи от коронавирусната инфекцият, надвишават пет хиляди, достигайки 5,017. В Китай има 4643 смъртни случая. В Бразилия дневно са доказани повече смъртни случаи, в сравнение с в Италия, Франция и Испания.
Малко по-късно, по време на същия диалог с кореспонденти, Болсонару изрази съчувствието си към фамилиите на жертвите на COVID-19. „ Много скърбя, че тази обстановка се разви поради ковид. Изразяваме съчувствието си към фамилиите, които са изгубили близки, доста от тях са възрастни “, сподели той.
„ Но подобен е животът. Утре, може и мен да ме няма. Естествено, ние желаеме да умрем с достолепие и да оставим след себе си положителни мемоари “, сподели водачът на страната.
На въпрос дали ще разиска с министъра на опазването на здравето Нелсън Таиш намаляване на режима на обществено разграничаване, Болсонаро отговори, че не дава препоръки и не споделя на министъра какво да прави.
Според президента никой в никакъв случай не е отричал, че хората ще умират от COVID-19 в Бразилия и че 70% от популацията ще се болести. „ Тези, които умират през днешния ден, наподобява са се заразили преди две седмици. Затова ви споделям: вирусът ще засегне 70% от популацията. За страдание, това е действителността. Хората ще умират. Никой в никакъв случай не е отричал това “, сподели той.
„ Това е като дъжд. Намокрете се под него. " Най-слабите, най-възрастните жители би трябвало да бъдат предпазени от дъжда, с цел да не развият пневмония или грип. "
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР