Бразилският президент Жаир Болсонаро напусна Бразилия за Съединените щати, 48

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро напусна Бразилия за Съединените щати, 48
Коментари Харесай

Бразилският президент напусна предсрочно поста си и тръгна към САЩ

Бразилският президент Жаир Болсонаро напусна Бразилия за Съединените щати, 48 часа преди неговият противник, новоизбраният президент Луиз Инасио Лула да Силва, публично да встъпи в служба, съобщи Ройтерс. Малко преди този момент със сълзи на очи той се сбогува с последователите си, като сподели, че е " изгубил борба, само че не и войната ".
Прочетете още
Болсонаро, запазил безмълвие след загубата на изборите, не е удостоверил къде отива, само че по данни на уеб страниците за следене на самолетните полети той лети за Флорида, където към този момент дойдоха чиновниците, отговарящи за неговата сигурност.

" Сега хвърча и скоро ще се върна ", цитира думите му Си Ен Ен Бразилия.

Според Ройтерс неговата пресслужба не е дала отговор на настояването за повече информация.

Болсонаро неколкократно съобщи, че няма да съобщи президентския пост на Лула да Силва на формалното му встъпване в служба на 1 януари 2023 година, нарушавайки бразилските демократични обичаи.

Той може да бъде изложен и на правни опасности, в случай че остане в Бразилия, защото президентският му имунитет изтича, когато Луиз Инасио Лула да Силва поеме президентския пост.

Междувременно новоизбраният президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва разгласи през вчерашния ден кой ще е новият шеф на държавната петролна компания " Петробрас ", съобщи Франс прес.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР