Бразилският президент Жаир Болсонаро е готов официално да стане кандидат

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро е готов официално да стане кандидат
Коментари Харесай

Болсонаро готов да се впусне в предизборната надпревара

Бразилският президент Жаир Болсонаро е подготвен публично да стане претендент за преизбиране на партиен конгрес в Рио де Жанейро в неделя , оповестява организация Ройтерс. Той се пробва да стопи разликата с главния му противник, някогашния ляв президент Луис Инасио Лула да Силва.

Очаква се дясната Либерална партия (PL) да избере Болсонаро като своя номинация за гласуването на 2 октомври пред аудитория от към 10 000 души на стадион Мараканазиньо в Рио, ход, считан за формалното начало на кандидатурата на Болсонаро съгласно бразилското законодателство.

През идващите седмици така и така напрегнатата борба сред първите двама претенденти би трябвало да се нажежи още повече. В средата на август Лула и Болсонаро ще бъдат освободени от управляващите да вземат участие в множеството форми на политическа реклама.

Издигането на кандидатурата му идва в миг, когато Болсонаро се бори да завоюва прелест измежду гласоподавателите, до момента в който високата инфлация продължава да разрушава така и така разграничителния му имидж.

Според някои социологически изследвания някогашният капитан на армията изостава с съвсем 20 процентни пункта по отношение на Лула, който управляваше нацията от 2003 до 2010 г . и измъкна милиони от бедността с помощта на нападателните обществени разноски по време на интервал на бърз напредък, движен от суровините.
 Издигат публично Лула да Силва за претендент за президент на Бразилия
Издигат публично Лула да Силва за претендент за президент на Бразилия

Той има двуцифрена преднина в предизборните изследвания

Неговата звезда залезе през последните години заради следствия за корупция на високо равнище в неговото държавно управление - самият Лула прекара повече от година и половина в пандиза заради присъда за рушвет, която по-късно беше анулирана - само че той остава релативно известна фигура измежду бразилците.

Правителството на Болсонаро все по-често прибягва до обществени разноски, в това число парични раздавания на избрани гласоподаватели, в опит да даде подтик на акцията си. Той също по този начин ускори неоснователните си офанзиви против електронната система за гласоподаване на нацията, поставяйки под подозрение дали ще одобри проваляне.

На конгреса се чака Болсонаро да се концентрира върху достиженията на своето държавно управление в обезпечаването на религиозна и икономическа независимост, в това число напъните му да разхлаби законите за владеене на оръжие, съгласно източници от акцията, съветвани от Ройтерс.

Лявата Работническа партия (PT) публично номинира Лула в четвъртък, до момента в който претендентът от левия център Чиро Гомеш, който се кандидатира с далечна трета позиция, беше номиниран от Демократическата работническа партия (PDT) в сряда.
 Болсонару се бори за преизбиране с популистки ограничения
Болсонару се бори за преизбиране с популистки ограничения

Социалните заплащания могат да усилят инфлацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР