Бразилският орех е бил широко използван от индианците. Ядките му

...
Бразилският орех е бил широко използван от индианците. Ядките му
Коментари Харесай

Ето какво се случва с тялото ви, ако всеки ден хапвате бразилски орех

Бразилският орех е бил необятно употребен от индианците. Ядките му са намирали приложение в националната медицина и са били високо ценени, поради питателните им свойства и прелестен усет. Наричан е божественият подарък на небето, защото падал самичък от огромна височина, недостъпна за индивида.

От средата на XVI век бразилските ядки стартират да се изнасят в Европа, където са високо оценени, поради наличието на витамини и минерали.

С други думи, бразилските орехи са същински здравословен артикул, който съдържа доста редки и значими съставни елементи.



Богат е на селен - най-важният детайл в тази ядка, който взе участие във всички метаболитни процеси в организма, обезпечава антиоксидантна отбрана, укрепва имунната система. Бразилският орех е един от най-хубавите източници на селен измежду храните.

Магнезий - работи позитивно на чревната перисталтика и вярната жлъчна секреция. Подпомага положителното действие на сърцето и кръвоносните съдове.

Мед - потребен е за обновяването на костната тъкан, оказва помощ на тялото да усвоява по-добре кислорода.

Фосфор - въздейства върху действието на мозъка, усъвършенства положението на костната тъкан.

Аргинин - аминокиселина, която предизвиква съсирването на кръвта.

Витамин В1 - нужен за естественото протичане на множеството реакции в организма и не е разполагаем за самостоятелен синтез.

Протеини - служат като строителен материал за клетките и тъканите, образуват имунитет, въздействат върху процеса на асимилиране от организма на мазнини, минерали и витамини.

Мазнини - имат защитни функционалности, дават сила.

Наличието на тези скъпи съставки оказва помощ да бъдат отстранени токсините от тялото, форсира метаболизма, покачва издръжливостта и толерантността към стрес.

Бразилският орех покачва имунитета, предотвратява респираторни болести, усъвършенства положението на костната тъкан, усъвършенства метаболизма, има удобен резултат върху кожата и усъвършенства храносмилането.

Тъй като обаче е доста калоричен, целесъобразно е да се хапват една-две ядки дневно.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР