Бразилският министър на здравеопазването Луис Анрике Мандета призна за разногласия

...
Бразилският министър на здравеопазването Луис Анрике Мандета призна за разногласия
Коментари Харесай

Разнобой в бразилските власти относно коронавируса

Бразилският министър на опазването на здравето Луис Анрике Мандета призна за различия с президента Жаир Болсонару по отношение на някои ограничения, измежду които обществено разграничаване и блокади за битка с новата пандемия Covid-19, съобщи Prensa Latina.

Както е известно, президентът е песимист по повод действителните размери и заплаха от пандемията, като обществено сложи приоритет върху стопанската система на страната. Заради тези убеждения той си завоюва рецензии - и измежду съперници, и измежду останалите управляващи.

Все отново, съгласно изследванията, множеството бразилци не желаят той да подаде оставка.

Болсонару, без маска на лицето си, приключи две провокативни обиколки предходната седмица, като посети болничното заведение на въоръжените сили и дрогерия.

Веднага откакто влезе в аптеката, по едно и също време са се чули овации и настоявания да се върне вкъщи и да съблюдава карантината.

Пред публицисти Болсонару просто съобщи, че упражнява конституционното право да излиза свободно.

Организации смятат, че Болсонаро показва безотговорни дейности, противоречащи на здравните протоколи, признати от научната общественост и прилагани от държавните ръководители по целия свят.

Според Министерството на здравеопазването умряли са 1 233 души, а 22 170 са инфектирани. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР