Бразилският Флуминензе е новият носител на Копа Либертадорес след победа

...
Бразилският Флуминензе е новият носител на Копа Либертадорес след победа
Коментари Харесай

Магически триумф! Флуминензе спечели Копа Либертадорес

Бразилският Флуминензе е новият притежател на Копа Либертадорес след победа с 2:1 над аржентинския Бока Хуниорс с 2:1 след продължения. Близо 80 000 души изгледаха онлайн финала на митичния стадион “Маракана ”. Това е най-големият триумф в над 120-годишната история на клуба и спечелилите мъчно скриваха страстите. Сълзи имаше и в очите на аржентинците, които бяха считани за любимци. 
Голмайсторът в шампионата Херман Кано откри резултата в  37-ата минута с удар в долния десен ъгъл на Ромеро. Десният бранител Луис Адвинкула изравни в 72-ата минута и прати мача в продължения. " Златният " гол донесе резервата на Флуминензе - Джон Кенеди с бомбен шут в 99-ата минута. След попадението той изригна и получи втори жълт картон за лудата си наслада. Бока Хуниорс също приключи в понижен състав, откакто Франк Фабра беше изпъден в последната секунда на първото продължение след намесата на ВАР. 

Големите звезди на терена - Единсон Кавани (Бока Хуниорс), Марсело и Фелипе Мело (Флуминензе) след почивката с травми.  Бившият състезател на Реал Мадрид, който има пет Шамппионски лиги, обаче съумя да сбъдне детската си фантазия да победи с родния си клуб и в този момент стана едвам 15-ият състезател на планетата с двете най-важни оценки в клубния футбол.

Мечтата на Бока Хуниорс продължава пък да се изплъзва и по този начин жадуваната седма Копа Либертадарес към този момент 16 години отхвърли да се върне в техните ръце. “Генуезците ”, които бяха подкрепяни от рекорден брой почитатели пристигнали в Рио, изгубиха трети следващ край и общо рекорден шести в конкуренцията, като отново не съумяха да се изравнят с Индепендиенте, който остава едноличен водач със седем трофея.
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР