Бразилската легенда Роналдо се върна години назад, като си припомни

...
Бразилската легенда Роналдо се върна години назад, като си припомни
Коментари Харесай

Роналдо: Никога не съм искал да напусна Интер

Бразилската легенда Роналдо се върна години обратно, като си напомни своя престой в Интер, където игра сред 1997 и 2002 година.

“Тогава тимът на Интер беше приказен. Имахме Бобо Виери, Кларънс Зеедорф и още доста други гении. За страдание, травмите ми ме стопираха от това да съм на терена с Виери задоволително пъти. Когато дойдох, имаше огромен възторг в Интер и почитателите имаха вяра, че можем да реализираме чудесни резултати. Виждам възторг в Интер и тази година и нека за спечелим нещо”, съобщи Роналдо посредством видео връзка по време на Festival dello Sport.

Той си напомни и най-тежката си травма в своята кариера - скъсаното сухожилие на коляното си при завръщането си в игра против Лацио за Купата на Италия. “Веднага осъзнах, че коляното ми се поддаде. Трябваше да го задържа на мястото му, тъй като потегли да се плъзга към бедрото. Това беше травма, която не се беше случвала преди този момент във футбола и нямаше доста информация за нея, тъй че първите 10 дни бяха цялостни мрак и горест. Трябваше да открия в себе си цялата ми обич към футбола. Любов, която не знаех, че имам. Дори и за ден не се предадох по време на физиотерапията и постоянно се надявах, че ще съумея да се върна на терена. Наистина считам, че даваните ми подготвителни извършения отпреди това не помогнаха за ситуацията”, показа Феномена.
Ronaldo reveals he “never wanted to leave #Inter,” but felt forced to walk away when the club backed Hector Cuper after their Scudetto collapse https://t.co/8PLgAUeuOY #SerieA #FCIM #RealMadrid #Lazio pic.twitter.com/34Y4mrnjW7
— footballitalia (@footballitalia) 12 октомври 2019 година Бразилецът разяснява и последвалия си трансфер в Реал Мадрид. “Никога не съм желал да напусна Интер, защото го усещах като моя дом, който щеше да е за цялостен живот. Нито съм ходил до президента, с цел да упорствам да уволнят треньора, тъй като това не изглеждаше вярно и не беше в стила ми. Въпреки това, с Ектор Купър стигнахме до миг, в който просто не можех да постъпя по различен метод. Той въобще не се отнасяше добре с мен. Не знам дали Скудетото щеше да промени решението ми. Бях уверен, че Масимо Морати ще уволни Купър, тъй че беше неприятна изненада за мен, когато той поддържа треньора. В този миг бях прекомерно горд и избрах да си потегли. Градът, който преди ме обичаше, към този момент ме мразеше. Налагаше се полицията да ме пази, беше тежко. Обожавах Морати, той ми беше като татко. Сложихме завършек на едни взаимоотношения, в които и двете страни допуснахме грешка”, добави Роналдо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР