Бразилската легенда на футбола Пеле е починал на 82-годишна възраст,

...
Бразилската легенда на футбола Пеле е починал на 82-годишна възраст,
Коментари Харесай

На 82-годишна възраст почина Кралят на футбола Пелe

Бразилската легенда на футбола Пеле е умрял на 82-годишна възраст, заяви сътрудникът му Джо Фрага. Един от най-великите футболисти на всички времена, Пеле поделя върха във безконечната класация по най-вече голове за Селесао със 77 попадения. Той е единственият троент международен първенец и е избран за Играч на века през 2000 година.

Бившият нападател на Сантос бе приет в болница на 29 ноември след затруднения, свързани с рак на дебелото черво, като болница " Алберт Айнщайн " в Сао Пауло съобщи на 28 декември, че ракът му е прогресирал и че той се нуждае от грижи поради сърдечна и бъбречна непълнота. Опасенията за здравето на Пеле се усилиха, когато се появи информация, че синът му Единьо е пътувал от Лондрина, което е на 540 км източно от Сао Пауло, с цел да се причисли към двете дъщери на иконата - Кели Насименто и Флавия Арантес до Насименто, до болничното си легло. На 29 декември дъщерята на Пеле - Кели, разгласява фотография в Инстаграм с ръцете на фамилията върху тялото му, съпроводена с текста: " Всичко, което сме ние, изискуем на теб. Обичаме те безпределно. Почивай в мир ".

Новината за гибелта на Пеле бе оповестена с изказване на страницата му в Инстаграм. " Вдъхновение и обич белязаха приключението на Крал Пеле, който си отиде в мир през днешния ден. По време на неговото премеждие, Едсон сподели на света своя талант в спорта, спря война, имаше обществени начинания по целия свят и популяризира това, което най-вече вярваше, че е лекарството за всички наши проблеми - любовта. Посланието му през днешния ден се трансформира в завещание за бъдещи генерации. Любов, обич и обич, вечно ".

Едсон Арантес до Насименто - Пеле е роден на 23 октомври, 1940 година. Той започва професионалната си кариера на 15-годишна възраст със Сантос и дебютира за националния тим на Бразилия година по-късно. Участва на четири международни шампионати, печелейки три от тях - през 1958, 1962 и 1970 години, и поделя върха в реализаторската листа със 77 гола в 92 срещи. С екипа на Сантос той има 643 гола в 659 мача, извеждайки клуба до трофеите в Копа Либертадорес и Интерконтиненталната купа, през 1962 и 1963. В добавка, той има 10 трофеи на Паулиста и печели бразилската Серия А шест пъти.

През 1975 година той се връща след отдръпването си, с цел да подпише с Ню Йорк Космос, където печели Супер Боул през 1977. Той приключва кариерата си в същата година в показателен мач сред Космос и Сантос на " Джайънтс Стейдиъм ", напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР