Бразилската актриса Клаудия Рая твърди, че е най-възрастната жена, заченала

...
Бразилската актриса Клаудия Рая твърди, че е най-възрастната жена, заченала
Коментари Харесай

55-годишна жена забременя по естествен път и роди здраво бебе

Бразилската актриса Клаудия Рая твърди, че е най-възрастната жена, заченала по натурален път и родила крепко бебе. Тя е била на 56 години, когато ражда сина си Лука.

Рая считала, че е в менопауза и предполагала, че няма да може да има дете, написа Today. По-рано била пробвала една процедура с инвитро оплождане, само че то не е дало резултат.

" Погледнах към небето и все едно споделих на Бог: " Добре, разбирам. Не е било писано да се случи ", споделя тя.

След това безусловно получила потрес, когато схванала, че тя и брачният партньор ѝ, Жарбас Хомем де Мело, чакат дете.



Шанс " много пос " едно на милион

Според Томас Руис, акушер-гинеколог в MemorialCare, Калифорния, възможностите на жена на възрастта на Рая да роди дете са " много под " едно на милион. Всъщност това е толкоз рядко събитие, за него няма статистически данни.

Зачеването и бременността в края на 40-те и 50-те години са извънредно комплицирани, съгласно експерта. Повечето дами навлизат в менопауза и стопират да овулират, когато навършат 51 години, споделя той. Дори преди този момент плодовитостта понижава толкоз внезапно, че съгласно Американския лицей на акушерите и гинеколозите е " малко евентуално " жена над 45 години да забременее по натурален път.

Ако Рая в действителност е заченала по натурален път, това би било така наречен събитие, подлежащо на докладване - медицински резултат, който е толкоз необичаен, че се учи в медицинските списания.

Износването на плода в положително здраве също е необичайност. Според клиниката " Майо " до 45 години има 80% възможност за импровизиран аборт, който нормално се дължи на хромозомни аномалии на плода, написа ladyzne.bg. Към 54 година вероятността за импровизиран аборт " се приближава до 100% ".

Аномалия

Най-възрастната майка, на която Руис помагал да роди бебето си, била на 51 години. Друга майка, на същата възраст, ражда близнаци. Но дамите са забременели с донорски яйцеклетки.

" За благополучие, всичко мина добре и бебетата се родиха с Цезарово сечение в 38-ата седмица. "

Според Руис, въпреки истории като тази на Рая да притеглят вниманието, тя е особеност.

" Не очаквайте безпроблемна бременност или не си мислете, че можете да забременеете на 50 години. Този случай е изключение ", безапелационен е той.

 

 
 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР