Бразилка, пътуваща до Сао Пауло през Панама, беше обвинена в

...
Бразилка, пътуваща до Сао Пауло през Панама, беше обвинена в
Коментари Харесай

Жена опита да качи на самолет 130 отровни жаби

Бразилка, пътуваща до Сао Пауло през Панама, беше упрекната в трафик на диви животни, откакто от багажа ѝ бяха конфискувани 130 жаби от типа Арлекин.

Предполагаемата контрабандистка беше задържана на интернационалното летище Ел Дорадо в Богота на 29 януари, откакто отровните животни бяха открити опаковани в дребни кутии с филм. Длъжностни лица описаха земноводните, като „ обезводнени “ и „ уплашени “, оповестява Индипендънт.

Силно токсичните жаби Арлекин, обитаващи елементи от Централна и Южна Америка, се смятат за сериозно заплашен тип. Малки животни и хищници, в това число птици, могат да бъдат убити от техните отровни кожни жлези.

Според командира на полицията в Богота Хуан Карлос Аревало, земноводните костват до 1000 $ всяка и са доста търсени от интернационалните частни колекционери.

Властите пресмятат, че дамата е пренасяла контрабандните жаби на стойност към 130 000 $ по време на пътуването си до Бразилия. Тя твърди, че жабите Арлекин с дължина под 5 см са „ подарък “ от локалната общественост в Южна Колумбия.

Притежанието на животните може да докара до санкция до 56 милиона песо (около 14 200 долара).

Това не е първият път, в който редки типове на стойност хиляди долари се придвижват контрабандно през граница.

През 2022 година мъж се призна за отговорен по две обвинявания в контрабанда и по едно в трафик на диви животни, откакто внесе 1700 влечуги в Съединени американски щати. Включващи костенурки, гущери и крокодили, те бяха на стойност минимум 730 000 $.

Руски екскурзиант, задържан в Бали, също твърдеше, че предпазен примат му е бил подарен като домакински любим, откакто беше задържан за опит за контрабанден импорт на дрогиран орангутан в багажа му през 2019 година

Андрей Жестков беше арестуван на интернационалното летище Нгура Рай с двегодишната маймуна, спяща в ратанова кошница, написа Индипендънт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР