Бразилия ще свика извънредно заседание на Съвета за сигурност на

...
Бразилия ще свика извънредно заседание на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Бразилия свика утре извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН заради атаката срещу Израел

Бразилия ще свика изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради офанзивата против Израел, съобщи Ройтерс, като се базира на бразилското външно министерство.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще заседава на следващия ден, оповестиха дипломати, прецизира Българска телеграфна агенция.

Бразилия, която този месец е ротационен ръководител на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, осъди офанзивите против Израел и изрази солидарността си с израелците, като в това време изрази още веднъж убедеността си, че израелско-палестинският спор следва да има двудържавно решение.

Палестинското ислямистко придвижване Хамас предприе през днешния ден най-голямата офанзива против Израел от години, като умъртви минимум 100 души и рани стотици. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че страната му е във война и даде обещание отмъщение за офанзивата.

" Бразилското държавно управление още един път показва позицията си, че няма опрощение за прибягването до принуждение, изключително против цивилни, и приканва всички страни да проявят оптималната въздържаност, с цел да не се стига до ескалация ", сподели бразилското външно министерство.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъжда нападението на Хамас и приканва " да се положат всички дипломатически старания, с цел да се избегне по-широк пожар ", съобщи представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик.

 

" Генералният секретар е надълбоко смутен за цивилното население и приканва за оптималната въздържаност. Цивилното население би трябвало да бъде уважавано и защитавано когато и да е в сходство с интернационалното филантропично право ", добави Дюжарик.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР