Бразилия ще отдаде последно почит на великия футболист Пеле с

...
Бразилия ще отдаде последно почит на великия футболист Пеле с
Коментари Харесай

„Ти си вечен“: Фенове се сбогуват с Пеле на стадиона в град Сантос

Бразилия ще отдаде последно респект на великия футболист Пеле с 24-часово обществено заравяне, което стартира в понеделник на стадион " Урбано Калдейра ", където се обитава някогашният му футболен клуб " Сантос ", написа Си Ен Ен.



Снимка: БГНЕС

Във вторник ковчегът на Пеле ще бъде преминепо улиците на град Сантос, в това число по улицата, на която живее 100-годишната майка на Пеле, Селесте Арантес.

Фойерверки посрещнаха катафалката с ковчега на Пеле при излизането му от болница " Алберт Айнщайн " в Сао Пауло, където трикратният притежател на Световната купа умря в четвъртък от непълнота на голям брой органи в резултат на напредващ рак на дебелото черво.

Катафалката беше под мощен полицейски конвой, до момента в който се отправяше към стадиона, където ковчегът му бе подложен в средата на терена.

Още в ранните часове на понеделник сутринта по улиците започнаха да се редят почитатели, доста от които държаха флагове с послания за „ Краля “. " Пеле, ти си безконечен ", гласеше един от тях край автомагистралата.

На 16-хилядния стадион на Сантос по трибуните бяха сложени няколко огромни флагове, като на едно от тях пишеше " Да живее кралят ".

Повече от 60 години името Пеле е синоним на футбола. Той е играл на четири международни шампионати и е единственият състезател в историята, спечелил три, само че наследството му се простира надалеч оттатък трофеите и забележителните му голове.

" Роден съм, с цел да играя футбол, както Бетховен е роден, с цел да написа музика, а Микеланджело - с цел да рисува ", споделя Пеле.

Пеле, с рождено име Едсон Арантес до Насименто, е считан за един от най-великите играчи в историята, а Бразилия разгласи тридневен народен печал след гибелта му.

Спортни звезди, политици и музиканти от целия свят отдадоха респект на индивида, който надвиши границите на своя спорт и се трансформира в международна икона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР