Брайтън 4“ е третият пълнометражен игрален филм на Леван Когуашвили

...
Брайтън 4“ е третият пълнометражен игрален филм на Леван Когуашвили
Коментари Харесай

``Брайтън 4`` на Леван Когуашвили открива есенното издание на юбилейния 25-и София Филм Фест |

„ Брайтън 4 “ е третият пълнометражен игрален филм на Леван Когуашвили след „ Улични дни “ и интернационалния фестивален шлагер „ Срещи на сляпо “ с над 20 награди от фестивали по целия свят, 3 от които на София Филм Фест. Световната му премиера бе в интернационалния конкурс на 20-ия фестивал в Трайбека, Ню Йорк, където победи с премиите за най-хубав интернационален игрален филм, сюжет и артист (Леван Тедиашвили).

Новият филм на Леван Когуашвили споделя за татко, някогашен играч по битка, който изминава пътя от Тбилиси до Брайтън Бийч в Ню Йорк, с цел да помогне на сина си, забъркал се в проблематични обстановки със заеми и мафиоти. Това е историята на татко и наследник, които последователно преоткриват истини един за различен и попадат в странния микрокосмос на Брайтън Бийч в Бруклин,
където ще опознаят живота на емигрантите и „ същинската Америка “.

Филмът е копродукция сред Грузия, Русия, България и Съединени американски щати с поддръжката на ИА „ Национален кино център “. Продуцент от българска страна е Арт Фест (Стефан Китанов и Мира Сталева).

Оператор на кино лентата е един от най-големите майстори зад камерата в Холивуд - Федон Папамайкъл, работил с Александър Пейн, Вим Вендерс, Джеймс Манголд, Оливър Стоун и доста други. В основните функции са Леван Тадиашвили (двукратен олимпийски и петкратен международен първенец по свободна борба), Гиорги Табидзе и Надежда Михалкова. Звукорежисьор е Светлозар Георгиев, а художник по костюмите – Ека Бичинашвили. Изпълнителен продуцент от българска страна е Светла Цоцоркова.

Филмът ще бъде показан от режисьора Леван Когуашвили и екип.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР