Брайън Кръзанич Изпълнителният директор на Интел (Intel) Брайън Кръзанич бе

...
Брайън Кръзанич Изпълнителният директор на Интел (Intel) Брайън Кръзанич бе
Коментари Харесай

Шефът на Интел напуска заради забранена връзка със служителка


Брайън Кръзанич

Изпълнителният шеф на " Интел " (Intel) Брайън Кръзанич бе заставен да подаде оставка, откакто компанията научи за негова връзка по взаимно единодушие със служителка, съобщи Асошиейтед прес.

Причината е, че аферата на двамата е в нарушаване на политиката на компанията, неразрешаваща на мениджърите да се сближават със чиновниците.

Главният финансов шеф Робърт Суон ще бъде назначен като краткотраен изпълнителен шеф, като търсенето на нов началник е в ход.

В ерата на придвижването #MeToo (Аз също) против половия тормоз и насилието, корпоративна Aмерика е под непрекъснат напън да ускори политиката си за тъждество на половете и против сексуaлното принуждение. Кръзанич е следващият изпълнителен шеф, който подава оставка поради недопустимо държание или полово принуждение.

По-рано този месец съоснователят на " Гес " (Guess) Пол Марчано си потегли след следствие на компанията за изказванието, че е направил полов тормоз и принуждение.

Кръзанич се причислява към Интел през 1982 година като инженер.

Компанията планува по-добри от предстоящите доходи и облага за второто тримесечие, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Акциите на " Интел " се покачиха с 2.1 % до 54.59 $ за акция в търговията преди отварянето на фондовите тържища. При откриването на тържищата обаче поевтиняха с 1 на 100 поради новината за отдръпването на Кръзанич.

" Интел " разгласи, че чака тримесечни доходи от към 16.9 милиарда $ и поправена облага от към 99 цента за акция.

Анализаторите предвиждаха приблизително 16.ЬЪЬ29 милиарда $ доходи и обновена облага от 85 цента за акция=
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР