Браян Джонсън е успешен и богат. Но той иска нещо

...
Браян Джонсън е успешен и богат. Но той иска нещо
Коментари Харесай

Като опитна мишка: Браян Джонсън пробва нова „терапия за вечна младост“

Браян Джонсън е сполучлив и богат. Но той желае освен това, както към този момент знае целият свят - да остане постоянно млад. И в името на тази цел не жали нито сили и време, нито средства.

Историята на ексцентричния милионер, чието благосъстояние се прави оценка на към 400 млн. $, е разказвана нееднократно. Освен като сполучлив бизнесмен той е прочут и като човек, посветил огромна част от времето си в търсене на ключа към безконечната младост. Доскоро той се подлагаше на изключителни режими, тренировки и диети. Сега обаче е решил да направи още една крачка, експериментирайки с към момента неодобрено за приложимост лекарство, написа Fortune.

Джонсън възнамерява пътешестване до карибския остров Роатан, с цел да бъде инжектиран с медикамента, за който най-малко един академик до момента е казвал, че има капацитета „ да убие някого “. Цената на тази генна терапия е 25 хиляди $ на инжекция и се твърди, че усилва производството на фолистатин, протеин, който води до мощно повишаването на мускулната маса и усъвършенства плътността на костите.

Зад концепцията за тази терапия стои един дребен стартъп от Съединени американски щати - Mincircle.Inc.

Според създателите му това е една от най-големите очаквания на човечеството за „ дълготрайно дългоденствие “. Компанията споделя, че няма да таксува Джонсън, който на процедура се трансформира в тяхно рекламно лице, само че явно този отвод от заплащане е индивидуален случай.

„ Повечето генни лечения костват към 1 млн. $. А тази е направена по този начин, че всеки да може да си я разреши “, споделя пред Boolmberg Улотър Патерсън, съосновател на Mincircle.Inc.

Дали обаче на обещанията за чудодеен резултат може да се има вяра?

Засега от Mincircle.Inc. не са разгласили научни данни за своите опити. Въпреки това споделят, че са подготвени със серия от артикули за евентуални клиенти. Ето за какво редица учени са скептични към успеваемостта на техните лечения. А други пък са мощно обезпокоени от рисковете.

„ Няма никакви доказателства, че работят – от научна позиция в тях няма никакъв смисъл и може да убият някого, предизвиквайки рак или чернодробна непълнота “, споделя невроложката Кристин Глориосо. Тя е приключила MIT и е изследвала тераптията с фолистатин, както и други генни лечения.

Важно е да се каже, че в тази ситуация става дума за пробна терапия, която към момента не е утвърдена. Но това очевидно няма значение за Джонсън, който има голямо предпочитание да резервира организма си като на 18-годишен, въпреки да е на 46 години. Напоследък той приказва много и по друга тематика – пробваше дали кръвта на сина му, прелята в неговите вени, ще спомогне за подмладяване на организма му. Този опит бе преустановен откакто Джонсън разгласи, че тестванията не са посочили особена изгода от преливането.

Бидейки сполучлив предприемач, Джонсън е съумял да трансформира и манията си по безконечната младост в нов план на име Blueprint. На уеб страницата си компанията популяризира неговия способ за подмладяване и диетата. И продава храни.

Случаят с генната терапия е различен. Преди към три месеца предприемачът разгласи, че е взел първата доза и назова себе си „ генно-модифициран човек “. Няма подозрение, че за Minicircle това е доста потребна реклама, тъй като Джонсън е инфлуенсър с доста почитатели. Но за какво човек като него би се подложил на пробна терапия и би трансформирал себе си в опитна мишка? Той е всичко друго, само че не и простак.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Zero (@bryanjohnson_)

Според Fortune Джонсън и неговият приближен доктор Оливър Золман от дълго време са съставили лист с към 20 генни лечения, за които се счита, че биха имали резултат. Тази с фолистатин е измежду тях. Анализът риск/полза и въпросите до Minicircle явно са посочили, че резултат ще има и по тази причина предприемачът е решил да опитва.

Истината е, че досегашните проучвания върху мишки сочат, че в действителност се понижава загубата на мускулна маса, породена от остаряването.
Въпреки това резултатите върху хора към момента не са проучени задоволително в детайли. От компанията споделят, че са провели проби с 44 участници на възраст от 23 до 89 години. Резултатите сочели, че всички те са „ свалили “ по 11 години от билогичната си възраст. Пълните заключения от изследването към момента не са оповестени, тъй че все още това е просто едно изказване.

Джонсън обаче е податлив да се впуска в сходни опити. Твърди се, че през последните години той е похарчил към 2 млн. $ в опитите си да се подмлади. От две години той разгласява данни за напредъка си на уеб страницата на Blueprint. В предишното е заявявал, че една от най-ефективните лечения е лазерната за подмладяване на кожата.

       View this post on Instagram                      
A post shared by Zero (@bryanjohnson_)

Откакто е „ генетично модифициран човек “ Джонсън твърди, че равнищата на фолистатин в организма му са се повишили с 160%.

Досега обаче не е съобщил за кой знае какви забележими промени с изключение на, че към този момент може да раздра тениската си с ръце с един размах, нещо невероятно за него и преди. Очевидно това достижение би трябвало да се пояснява като белег за повече мощ и увеличена мускулна маса.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР