Браузърът Google Chrome вече ще проверява въведените URL-адреси за правописни

...
Браузърът Google Chrome вече ще проверява въведените URL-адреси за правописни
Коментари Харесай

Google Chrome започна да търси правописни грешки в URL адресите и да предлага корекции

Браузърът Гугъл Chrome към този момент ще ревизира въведените URL-адреси за правописни неточности и ще демонстрира препоръчани уеб сайтове въз основа на корекциите. Функцията ще бъде въведена първо за настолните компютри, а за мобилните устройства ще бъде пусната през „ идващите месеци “.

Опцията ще разреши на потребителя да се увери, че посещава приближен уебсайт, а не лъжлив.

Гугъл също показа няколко актуализации на своята функционалност Live Caption, която транскрибира речта на говорещия в действително време. Функцията първо ще се появи на най-новите устройства Pixel и по-късно ще стане дейна и в по-старите модели Pixel и другите Android-устройства.

Гугъл също по този начин ще вкара прозорец с усъвършенствани надписи на таблетите с Android и ще добави поддръжка на Live Caption за френски, италиански и немски език на Pixel 4, 5 и останалите Android-устройства.

В Гугъл Maps ще се появи и друга потребна актуализация, която основава иконки, обозначаващи наличните за инвалидни колички места. Преди това, за задачата трябваше да изберете функционалността “Налични места “ на картите.

И най-после, Гугъл разгласи затвореното бета-тестване на няколко нови функционалности в приложението Lookout за незрящи консуматори и такива с повредено зрение. AI основаното приложение към този момент може да обработва и генерира описания на изображения, без значение дали имат различен текст или надписи. След това, потребителите могат да задават спомагателни въпроси за тези изображения, на които приложението ще се опита да отговори, употребявайки разширения образен езиков модел DeepMind на Гугъл.

Междувременно Apple показа и нови функционалности за потребителите с повредено зрение, с повреден слух, както и за неми. Функционалността Assistive Access ще разреши на последните да употребяват Personal Voice, с цел да основат синтезиран глас за връзка със фамилията и приятелите. За хората с повредено зрение, потребен ще е режимът „ Посочи и приказва “, който ще чете заложения текст, с цел да ръководи да вземем за пример интелигентен дом.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР