Братята Росен и Атанас Йорданови, по-известни като братя Юзеирови, предадени

...
Братята Росен и Атанас Йорданови, по-известни като братя Юзеирови, предадени
Коментари Харесай

Братя Юзеирови с условни присъди за партия ОТОМАН

Братята Росен и Атанас Йорданови, по-известни като братя Юзеирови, предадени на съд за проповядване на национална, етническа и религиозна ненавист към България получиха условни присъди, санкции и публично неодобрение. Те бяха приети в четвъртък за отговорни от състав на Шуменския областен съд. Делото ходя задочно и присъдите бяха прочетени в тяхно неявяване, оповестяват от Апелативна прокуратура-Варна.

52-годишният Росен Йорданов получи 4 месеца отнемане от независимост при 3-годишен изпитателен период, публично неодобрение и санкция в размер на 2500 лв.. Атанас Йорданов получи наказване 3 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период, публично неодобрение и санкция в размер на 2500 лв..

На 2 април 2010 година в хотел “Шумен” в града двамата братя проповядвали национална и етническа ненавист към българския народ, посредством слово и носене на фесове при опит за основаване на политическа партия с абревиатурата ОТОМАН, като употребявали турски боен марш и песента “Джелем, джелем”. Те създали заявление за преименуването на град Търговище като Ески Джумая. Заявили също, че градът бил повече от 500 години турски град.

По време на учредяването на партията си Росен носел фес. Използвали признака полумесец в знамето на партията и изпълнили мюсюлманска молитва намаз при полагането на венец на паметника на героя от Балканската и Междусъюзническата война полк.Каварналиев. Прокуратурата напомня в обвинителния си акт, че това се е случило на Разпети петък.

Представителят на Районната прокуратура упорства в обвинителната си тирада за санкции по 8 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период.

По делото дадоха показания общо 39 души, измежду които и Софи Маринова, която пя по време на мероприятието. В правосъдната зала бяха изслушани и 11 движимости лица.

В тежест на братя Юзеирови, които са с непрекъснат адрес в търговищкото с. Славяново, само че живеят от години в Белгия, са и направените правосъдни разходи за над 2000 лв.. Присъдата на Шуменския областен съд предстои на митинг и обжалване пред Шуменския областен съд.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР