Братята Александър и Иван Команови приковаха вниманието с успешното си

...
Братята Александър и Иван Команови приковаха вниманието с успешното си
Коментари Харесай

Как двама братя покоряват висините в карате киокушин

Братята Александър и Иван Команови приковаха вниманието с сполучливото си показване на Световното състезание по карате киокушин, което се организира в Екатеринбург, Русия. Те завоюваха надлежно златен и сребърен орден от шампионата, който донесе на родината ни още 4 бронзови оценки.

27-годишният Александър Команов стана международен първенец в категория до 90 кг с победа над литовеца Кецутис Радвила във финала. Неговият по-голям брат пък заслужи сребърното отличие в категория до 70 кг, откакто загуби от руснака Сергей Чмуневич.

В студиото на „ Събуди се” по NOVA двамата разкриха, че карате е фамилна традиция, като първите си уроци са получили горе-долу незабавно след прохождането. „ Много е значимо родителите да те схващат в какви компликации изпадаш в хода на самата подготовка. Много е значимо цялото семейство да върви в една посока”, разяснява Иван Команов.

„ Винаги е имало една битка сред нас поради дребната разлика в годините (година и 2 месеца б.р.)”, добави Александър, който отхвърли да съобщи кой от двамата е отнасял повече удари. „ Точно поради нея сме вървели постоянно напред, надграждали сме формата си и тактически сме се развивали. Все отново да надхитриш брат си, с който си дружно всеки ден.”

Братя Команови обаче бяха безапелационни, че дотук в кариерата си никой не е успявал да ги нокаутира в спаринг. Чуйте повече от тях в прикаченото видео.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР