Братят Галеви, Пламен Галев и Ангел Христов-Геле, са известни личности

...
Братят Галеви, Пламен Галев и Ангел Христов-Геле, са известни личности
Коментари Харесай

„Издирвани от Интерпол“: Кои са Братя Галеви

Братят Галеви, Пламен Галев и Ангел Христов-Геле, са известни персони в България със своята спорна история и връзки с престъпния свят.

Пламен Галев, роден на 23 ноември 1967 година в Кърджали, стартира своята професионална кариерав системата на Министерство на вътрешните работи незабавно откакто приключва службата във военните сили Народна република България. От млада възраст, единствено на 20 години, влиза в РПУ - Станке Димитров, където става сержант. Показал качества и капацитет, той е определен да премине в Специализирания отряд за битка с тероризма в София. Там той среща Ангел Христов, който също е влязал в отряда през 1990 година на 20 години. Галев и Христов са под командата на задържания поделото " Октопод " през 2010 година Алексей Петров.

Въпреки че стартират като членове на баретите, Галев и Христов напущат отряда след скандал в средата на 90-те години. След това Пламен Галев става действен чиновник в ГДБОП, а Ангел Христов е назначен като шпионин в службата в Кюстендил. Галев напуща Министерство на вътрешните работи през 1997 година, а Христов идната година.

През 2000 година двамата се откриват в село Ресилово в региона на Дупница. Там те строят огромна резиденция и записват своята първа компания за превоз по суша, въздух и море. Освен това, Пламен Галев и Ангел Христов имат и ръководят няколко други компании. Те подписват партньорства с няколко компании, които са следени от Васил Божков и се занимават с пътно строителство. Те също по този начин вземат участие в ръководството на няколко сходни структури като " Автомагистрала Струма " АД и " Пътища Самоков " ДЗЗД.

По отношение на Феодор Феодоров, прочут като " Голямата Федка " от Перник, Пламен Галев и Ангел Христов стартират интензивно съдействие с него. Една от техните компании става обект на данъчна инспекция след ареста на Пламен Галев през 2008 година. В процеса на инспекцията проверяващите намират доказателства за противозаконни действия и таксуват Данък добавена стойност в размер на 70 000 лв.. Галевите имат обща компания " Югозападна капиталова компания " с Феодор Феодоров. Те също се асоциират с някогашния банкер и сегашен предприемач Георги Попов в плана " Спортни уреди и системи ". Това име е обвързвано със противоречив парцел. Освен това, Галеви са сътрудници с Феодор Феодоров в " Инфра асет мениджмънт ". Управителят на компанията, Веселин Пейчев, е упрекнат, че е укрил корпоративен налог в размер на 600 000 лв..

През 2009 година Пламен Галев кандидатства за народен представител, само че не съумява. През 2012 година той е приет за присъединяване в проведена незаконна група и е наказан на пет години затвор. След това той и Ангел Христов са оповестени за интернационално търсене, с цел да изтърпят присъдата си.

Пламен Галев е женен и има две деца от този брак, само че е разграничен със брачната половинка си.

През декември 2008 година Пламен Галев е задържан заради закани против журналистка. През 2009 година той е съден за изнудване, причиняване на телесна щета и насила. През същата година Галев е претендент за народен представител и е освободен под гаранция от 50 000 лв.. През 2010 година Окръжният съд в Кюстендил го оправдава.

През юли 2011 година Пламен Галев е приет за отговорен за образуване на незаконна група от Софийския апелативен съд и е наказан на седем години затвор. През декември същата година Върховният касационен съд стартира разглеждането на делото. Решението е взето през май 2012 година - съставът на Върховен касационен съд, с ръководител арбитър Савка Стоянова, понижава присъдата на Пламен Галев на пет години, които би трябвало да излежи в затвор от открит вид при първичен общ режим. Пламен Галев и Ангел Христов са оповестени за търсене, откакто изчезват преди да бъдат вкарани в пандиза. През декември 2015 година основен очевидец в делото против тях е открит мъртъв.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР