Братислава може да предостави на Киев своя парк от 11

...
Братислава може да предостави на Киев своя парк от 11
Коментари Харесай

Словакия може да предостави на Украйна своите изтребители МиГ-29

Братислава може да даде на Киев своя парк от 11 изтребителя МиГ-29 и е подготвена да договаря. Това съобщи словашкият министър на защитата Ярослав Нод, само че акцентира, че страната му няма просто да подари самолетите и ще упорства сътрудниците й да ги заменят с други или да компенсират цената им, съобщи УНИАН.

" Това е цяла ескадрила, за потребление на тези самолети няма потребност от обучаване на личния състав, нито да се модернизира летищната инфраструктура, да се купуват някакви оръжия, каквито не сме имали преди ", разяснява украинският боен специалист Виктор Кевлюк.

Словашките МиГ-ове са снабдени със системи за различаване " свой-чужд ", имат нови радари, нова авиационна електроника, т.е. по-добри са от моделите, с които разполага Украйна, прибавя сътрудника му Сергий Згурец.

Тези самолети обаче за жал няма да оказват помощ на Киев да си върне контрола върху небето на Украйна, счита командването на украинските военновъздушни сили, тъй като съперникът промени тактиката на бойната си авиация - съветските самолети не навлизат в украинското въздушно пространство, задоволително е да изстрелват ракети.

" Свеж лъх за украинската авиация " назовава УНИАН законопроекта на държавното управление в Съединени американски щати, предусещащ да се провиснал 100 милиона $ за подготовка на украински водачи, които да ръководят изтребители от 4-о потомство. Според специалисти това демонстрира, че Америка има съществени планове в бъдеще да даде на Украйна сходни самолети - най-вероятно Ф-16 и Ф-15 " Ийгъл ", добавя организацията.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР