Братът на създателката на измамната схема One Coin Ружа Игнатова

...
Братът на създателката на измамната схема One Coin Ружа Игнатова
Коментари Харесай

Пуснаха тихомълком от затвора брата на Ружа Игнатова

Братът на създателката на лъжливата скица " One Coin " Ружа Игнатова е на независимост след прекарани близо 3 години зад решетките в Америка. Новината бе обявена от организация " Блумбърг ".

Константин Игнатов беше задържан през март 2019 година на интернационалното летище в Лос Анджелис, откакто беше обвинен, че е взел участие в измамата и е поел управлението на OneCoin след изгубването на Ружа през 2017 година Игнатов се призна за отговорен по обвинявания в заговорничество, пране на пари и измама и беше наказан на 2 години и 8 месеца. С решение на арбитър в Манхатътн той е освободен, откакто излежава присъдата си.

Според обвиняването Ружа Игнатова е трансформирала брат си - водач на мотокар в Германия, в собствен персонален помощник, а след изгубването и поема управлението на учреденото през 2010 година в София сдружение.

Самата Игнатова става лице на пирамидата, посредством която съумява да измъкне близо 4 милиарда $ от нищо неподозиращи жертви посредством комплицирана скица с подправената криптовалута OneCoin. Срещу нея са повдигнати обвинявания за съучастничество във финансова машинация в огромни размери и пране на пари. От юни 2022 година тя е в листата на ФБР с 10-те най-издирвани нарушители. Обявена е и премия от 100 000 $ за информация, която може да докара до ареста на Игнатова.

Мнозина смятат, че тя от дълго време е убита. Смята се, че е била накълцана на части на яхта в Гърция, а останките й са изхвърлени в морето.

Неин съизвършител е Карл Себастиан Грийнууд, който предишният септември беше наказан на 20 години затвор, откакто се призна за отговорен.

Според съда в Ню Йорк макар че OneCoin е завлякла стотици жертви, множеството от които няма по какъв начин да получат парите си назад, Константин Игнатов е сътрудничил на разследващите и по тази причина е бил освободен. Част от съдействието е включвало даването на свидетелски показания против Марк Скот, някогашния юрист, който беше упрекнат в изпирането на 400 млн. $ от пирамидата и наказан на 10 години затвор.

Според обвиняването от последното тримесечие на 2014 до третото тримесечие на 2016 година ОneCoin e отчела доходи от 3.4 милиарда евро, само че без те да имат никаква действителна стойност, а завлечените посредством схемата не са могли по никакъв метод да проследят какво се случва с вложенията им. Дружеството е работило като класическа финансова пирамида - членовете ѝ са получавали комисиони за набирането на " вложители " в криптовалутата. Въпреки големите доходи, Константин Игнатов твърди, че е получавал алегорични суми. Давали му единствено 3000 евро на месец.

След освобождението си той е трябвало да заплати 118 000 $ и ще остане под наблюдаване от управляващите в идващите две години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР