Братът на Кубрат - Тервел Пулев, остава непобеден на професионалния

...
Братът на Кубрат - Тервел Пулев, остава непобеден на професионалния
Коментари Харесай

ВИДЕО: Тервел Пулев пречука африканец в Танзания и отсече: Беше уличен бой, обичам ви

Братът на Кубрат - Тервел Пулев , остава непобеден на професионалния боксов кръг след победа номер 16. Представителят ни в полутежка категория отхвърли противника си Викапита Мероро в деветия от общо 10-рунда мач. Срещата се организира в Танзания в наличието на аудитория и сериозна българска агитка.



 Двубоят бе първи за по-малкия от братята Пулеви от 13 месеца насам. Последният му мач бе на 14-ти декември 2019-та, когато завоюва Интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация в полутежка категория в Пловдив. Съперник на 38-годишният българин бе три години по-младият Викапита Мероро, който има два пъти повече опит на профи кръг – 38 мача и 29 победи (14 с нокаут). В мача посред им не бе заложена купа.

Срещата, която по правилник бе в 10 рунда, не предложи атрактивен бокс. Тактиката, на която бе заложил представителя на Намибия, бе пердах в близка отдалеченост с доста клинчове и нечиста игра. Пулев като че ли остана сюрпризиран от това и до четвъртия рунд не знаеше тъкмо по какъв начин да отговори на този жанр, макар че с тъкмо пласираните си удари водеше по точки.

При едно от спиранията бронзовият олимпийски медалист от Лондон 2012 е бил посъветван от ъгъла си, където бе и брат му Кубрат Пулев, да стартира да играе по-агресивно. Това незабавно даде резултат. Съдията също стартира по-често да прави забележки на Мероро и да прекъсва играта с предизвестия. В четвъртия рунд даже и на двамата боксьори бе отнета по 1 точка.

Тервел Пулев не можеше да прави доста комбинации, само че вкарваше мощни леви, които успяваха да разклатят Мероро. Той пък се оказа много устойчив, само че не и чак толкоз техничен. Българинът вдигаше тепмото и ставаше по-агресивен, като съумя няколко на два-три пъти да го притисне в ъгъла. При една такава атакав 9-ия рунд, Тервел вкара мощна левачка и разцепи веждата на противника си. Двубоят продължи единствено още няколко секунди и от ъгъла на Мероро хвърлиха кърпата.

Така в дебютния си мач на африканска земя Тервел Пулев записа победа.

Със 16-ата си победа на професионалния кръг българинът направи поредна значима крачка към борбата за международната купа в полутежка категория.

Веднага след успеха, Тервел побърза да благодари на целия български народ за поддръжката.

" Победа! Знаех, че няма да е елементарно, само че 16-ата към този момент е тук! Време e за къса отмора и по-късно, още веднъж на работа! Благодаря на всички българи за поддръжката, по всички краища на света! Обичам ви! ", написа Тервел в своя Фейсбук профил.

За мен персонално това беше противен мач – откровен бе Малката Кобра. Не съм удовлетворен от качеството на бокса, само че съдията позволи мръсна игра. Не желая да играя с удари зад врата. На всяка друга точка в света това щеше да е глобено. Търсеше клинч и замърсен бокс, само че нямаше реакция от съдията. Това си беше махленски пердах! “

Бронзовият медалист от Летните олимпийски игри в Лондон 2012 година призна, че е бил посъветван от своя ъгъл да промени тактиката и да бъде по-агресивен и да влиза на замени.

„ Доволен съм от себе си. С надпредването на мача поддържах темпото си, а неговата форма падаше. Сега ме боли малко ръката, тъй като има доста твърда глава “, с усмивка приключи Пулев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР