Брат ми работи в Германия като готвач в местен ресторант

...
Брат ми работи в Германия като готвач в местен ресторант
Коментари Харесай

Брат ми е готвач в Германия – от него знам тази ТОРТА БЕЗ БЛАТ И ПЕЧЕНЕ: Ядеш с лъжица и няма насищане!

Брат ми работи в Германия като готвач в локален ресторант и постоянно ми изпраща нови предписания, които са лесни и доста вкусни. Винаги съм обичала, които се ядат с лъжица, тъй че неотдавна брат ми ми изпрати тази рецепта, която беше сигурен, че ще ми хареса.

Без печене и с малко съставки ще приготвите един от най-вкусните сладкиши, които стават за ястие с лъжица.  се подготвя бързо и може да се сервира незабавно след приготвянето й, само че най-вече ми харесва охладена в хладилника. Има усет на шоколад. Ето какво ви би трябвало:

4 чаши прясно мляко (800 мл) половин чаша брашно (50 г) половин чаша царевично нишесте (40 г) 1 чаша захар (160 г) 1 пакет шоколадови или елементарни бисквити (още по-добре бишкоти) 2 жълтъка 1 отново. суха сметана за разбиване половин чаша мляко за сметаната

За глазурата:

инстантен шоколадов сос или черен шоколад и 1 супена лъжица олио.

Приготвяне:

Изсипете млякото в огромна тенджера. Добавете захарта и жълтъците, разбъркайте, след което прибавете брашното и нишестето. Бъркайте с кухненска тел за разтрошаване и внимавайте да няма бучки. Ако млякото е хладко, съставките ще се смесят по-лесно.

 мляко в тенджера

Тенджерата се трансферира на котлона и се загрява на умерена температура при непрестанно бъркане, до момента в който заври и се сгъсти като пудинг. Разбъркайте до цялостното вдишване на съставките, като е значимо да го вършиме на ниска температура, с цел да не загори млякото.

 нишесте в мляко

 гъст пудинг

След като заври млякото, варете още 2 минути на най-слаб котлон, до момента в който се получи нужната консистенция. Няма потребност да добавяте масло към пудинга, сладкишът е пробван по този начин и е доста апетитен и без него.

Докато пудингът се охлажда, затрупан със стреч фолио, с цел да не хване коричка, в дребна купа изсипете половината от сметаната на прахуляк и я залейте с половин чаша прясно мляко (или пригответе съгласно инструкциите на плика). Разбийте с миксер до приемане на гъст крем. Ако желаете да употребявате белтъци вместо сметана, разбийте ги на корав сняг.

 разрушена сметана

Когато пудингът леко се охлади, последователно започнете да го смесвате с разрушената сметана. Добавете 1-2 супени лъжици от разрушената сметана към пудинга и разбъркайте с шпатула, до момента в който двете смеси станат хомогенни. Пригответе няколко бишкоти/бисквити и ги нарежете на 2-3 части, като оставите по-големи късчета. Можете да употребявате елементарни или шоколадови бисквити или бишкоти.

 пудинг със сметана

 бишкоти на части

Смесете бишкотите в крема и разбъркайте добре. Изсипете сместа в незапалим съд или по ваш избор с диаметър 26 см. и благодарение на шпатула заравнете добре от горната страна. Поставете тортата в хладилника да стегне, до момента в който приготвяте глазурата.

 бишкоти в крем

За глазурата: Начупете шоколада на дребни кубчета и го сложете в дребна купа, върху друга купа на водна баня и смесете с 1 супена лъжица олио. Бъркайте, до момента в който шоколадът се разтопи. Можете да употребявате и инстантен шоколадов сос.

Изсипете разтопения шоколад върху бисквитения крем и загладете добре. Сложете тортата в хладилника да стегне за 3-4 часа, след което преди сервиране я украсете с шоколадови трохи или по избор.

 торта в купа

Ако желаете да извършите тортата на 3 пласта, направете спомагателен шоколадов „ блат “ (слой), който ще приготвите по същия метод като първия, единствено прибавете 2-3 лъжици какао и махнете разрушената сметана. Вместо сметана може да сложите 1-2 кубчета масло.

В купата нанесете първо шоколадовия пласт, по-късно белия и най-после покрийте с шоколадова глазура.

 торта без блат и печене

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР