Браншовата камара Пътища организира втори национален протест в рамките на

...
Браншовата камара Пътища организира втори национален протест в рамките на
Коментари Харесай

Протест блокира движението пред парламента и на възлови места в страната

Браншовата камара " Пътища " провежда втори народен митинг в границите на дни. Ще бъдат блокирани пътни сектори в 27 точки в страната и София. Вижте картата на протестните дейности.

Стачните дейности стартират в 9.00 часа на площад " Народно заседание ", а придвижването ще бъде затворено в 11.00 часа. Възлови пътища и кръстовища в страната ще бъдат блокирани от протестиращи. Сред тях са пътен възел " Коматево " в Пловдив , входът към Пазарджик от автомагистрала " Тракия ", обходът на Бургас, Айтоският и Ришкият проход и други

Както предната сряда, пътните компании недоволстват от неналичието на разплащане за осъществени и сертифицирани действия за над 1 милиард лв.. Пътищарите упорстват, че договорите им за настоящ ремонт и поддръжка са изцяло законни, а с подписването на споразуменията през ноември предходната година страната е признала дейностите за законно изпълнени и признати.

Около 100 души, представители на пътно поддържащите компании на Републиканската пътна мрежа в Смолянска област, ще стачкуват на разклона за чепеларското село Проглед по пътя Смолян - Пловдив, съобщи БНР.

Решението за заплащанията е в предварителната стратегия на Народното събрание като първа точка. Комисията по районна политика одобри през вчерашния ден решение за метода на разплащанията и поддържането на републиканската пътна мрежа.

Очаква се съвещание и на бюджетната комисия, с цел да може решението да мине и в пленарната зала. Заседанието ѝ в графика на Народното събрание е с начален час 14.30.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР