Бракониерска мрежа е извадена от доброволците на Централната рибно-опазваща организация

...
Бракониерска мрежа е извадена от доброволците на Централната рибно-опазваща организация
Коментари Харесай

Бракониерска мрежа е извадена от водите на язовир Ястребино

Бракониерска мрежа е извадена от доброволците на Централната рибно-опазваща организация /ЦРОО/ от водите на язовир "Ястребино ". Акцията е извършена през вчерашния ден, а 20-метровата мрежа е открита в ръкава на водоема под село Любичево, заяви ръководителят на ЦРОО клон Ястребино Шенол Хасанов.

Акцията е била по сигнал и е извършена взаимно с екип на ИАРА. В мрежата е нямало уловена риба.

Хасанов добави, че на водоема фенове риболовци се радват на сполучлив улов - язовирът е богат на риба. През последните дни има уловени и трофейни екземпляри - 13 килограмов шаран е върнат във водата от риболовци от Велико Търново; освободен е бил и 6-килограмов шаран от риболовец от Търговищко.

"Риболовът е въпрос на сложни умения и шанс, на избор на място и на захранка, въздействие и то много съществено оказва и времето. Затова едни са удовлетворени, други - не. Проблем обаче е, че водата в язовира доста спадна ", споделя Шенол Хасанов. По негови наблюдения за последните три дни тя се е отдръпнала с 50 см. Причините за това са неналичието на превалявания от месец и фактът, че водата се употребява за напояване, разяснява още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР