Бракът променя хората. Някои двойки се сближават и стават по-щастливи,

...
Бракът променя хората. Някои двойки се сближават и стават по-щастливи,
Коментари Харесай

12 мъдрости за брака, които не бива да забравяте

Бракът трансформира хората. Някои двойки се сближават и стават по-щастливи, а други се отчуждават.

Всеки ден се учим да живеем с индивида до себе си, макар неговите дефекти и – на първо място – макар своите лични. Учим се да работим с това, което имаме през днешния ден, а не с това, което желаеме от половинката си някой ден. Учим се да даваме и да получаваме. Пробужда се същинската ни същина от детството.

Бракът ни принуждава да преговаряме и да отстъпваме – доста, – без значение дали ни харесва, или не. След първите 2 години пламенните усеща се трансформират в предпочитание да създадем положително на колегата си. Когато меденият месец е бледен спомен, значими са комфортът и времето, прекарано дружно, а не блясъкът и скъпите дарове.

Да сключиш брак е елементарно. Трудно е да го запазиш.

Зетят на един мой другар беше споделил: „ Ето какво ми оказа помощ да избутам през първите 20 години от брака си: 'Ти си права. Аз бъркам. Съжалявам. Ще се трансформира.' Но един ден тя ми отвърна: 'Хей, това съм го чувала прекалено много пъти.' Аз споделих: 'Съжалявам. Ще се трансформира. Аз неточност, ти си права.' Така избутах и през идващите 10 години до през днешния ден. “

Мъдростта в брака се натрупа мъчно, малко по малко.

1. Бракът изисква непрекъснати старания.

Никога не спирайте да „ излизате “ с половинката си. Винаги й обръщайте внимание. Продължавайте да се учите, да споделяте и да се смеете дружно. Отнасяйте се добре със себе си и още по-добре с колегата си. Никога не подценявайте външността, думите или дейностите си – и изключително мислите. Полагайте старания да ставате все по-добър човек, ухажор, сътрудник, готвач, барман, родител, чистач и водач. Стремете се към истината, а не към правотата.

Уверете се, че слушате деликатно – първия път и въобще всякога. Изпълнявайте дилемите и обещанията си в период. Дръжте си устата затворена, не охкайте, не мрънкайте. Бъдете услужливи и насърчаващи. Предвиждайте бурите; те отминават. Утрото е по-мъдро от вечерта. Разрешавайте разногласията си преди лягане (извинявайте се!).

2. Кавгите просто не си заслужават

Поне по този начин стоят нещата в множеството случаи. Подбирайте борбите си деликатно. Правотата ще ви донесе единствено мимолетна горделивост, само че ще вбеси половинката ви. Лоша концепция. Бъдете умни.

3. Смейте се!

В противоположен случай бракът е жертван. Но в случай че се смеете, ще преборите рутината, нелепостта, болката и страха.

4. „ Как е животът? “ = „ Как е жена ти? “

Двете са едно и също. Това е едно факсимиле, с което и двата пола са съгласни.

5. Бракът може да е като влакче на ужасите.

Как е брачният живот? Отговорът може да е друг всеки ден. Днес е страховит, на следващия ден – ужасяващ. И какво от това?

6. Никога не сравнявайте съюза си с този на другите.

Това е изпитана рецепта за злополука. Никога не сравнявайте къщата, връзката, половия живот, финансовото си състояние или каквото и да е с непознатите. Това е първата стъпка към клопката на всепоглъщащите боязън, ревнивост, злоба и други отрицателни страсти.

Живейте личния си живот. Предизвиквайте най-хубавото у другия и работете над своя брак, съгласно своите стандарти и упования.

7. Инстинктите и страстите надвиват над здравия разсъдък

Този урок е измежду най-трудните за научаване и приемане. Понякога единият сътрудник е прав макар непозволените причини, ирационални условия и прочувствени молби. Здравият разсъдък самичък по себе си постоянно не е задоволителен и ни води в неверни направления. Понякога би трябвало да се вслушвате в половинката си и да следвате нейните насоки, а въпросите да задавате по-късно.

8. Не ви ли липсва разнообразието?

И да, и не. Дори в предишното да сте обичали да ходите по срещи, когато сключите брак, ще се замислите два и три, и четири пъти, преди да пуснете питомното, с цел да гоните дивото. Щом сте вложили толкоз доста старания във връзката с определения от вас човек за толкоз дълго време (и сте изкарали късмет), за какво бихте желали да застрашите всичко това поради някаква си мимолетна свалка?

И още по-важно – в случай че сте спрели да „ преследвате “ половинката си, самите вие носите виновност за това. Ако сте спрели да я вълнувате с шегите, дейностите и концепциите си, значи ви би трябвало пресен метод. Ваш дълг е да поддържате интереса й към себе си и към посоката, в която сте се запътили дружно.

Жена/Мъжът ви е друг човек всеки ден. Предизвиквайте неспокойствие, като я/го ухажвате по този начин, като че ли желаете да я/го спечелите още веднъж. Експериментирайте понякога.

9. Сексът не става ли отегчителен?

Ако му позволите, несъмнено. Ако оставите който и да е аспект от връзката ви да се изхаби – изключително този, – удовлетворението може съществено да пострада.

Ето ви една ексцентрична концепция – всеки месец прекарвайте по няколко дни разграничени. След като се „ съберете “, възприятието е ужасно!

10. Търпението не е добродетел – то се печели!

Нямам поради самообладание към колегата си, само че и към себе си. Трябва постоянно да се стараете да се самоусъвършенствате, само че напредъкът в никакъв случай не идва бързо.

Търпението е единственият метод да преодолеете разочарованията, които се скупчват, когато съберете двама души с разнообразни характери, хормони, култури, езици, мирогледи, хигиена и метод на живот в една къща.

Медитирайте, молете се, разхождайте се в квартала. Направете всичко допустимо, с цел да сте търпеливи към себе си и половинката си. Така ще надвиете слабостите си и глупавите мотиви за кавги и разочарования.

11. Половинката ви постоянно е преди всичко.

Не книгата, не работата, не най-хубавият ви другар. Когато интимният ви сътрудник се нуждае от вас, зарязвате всичко останало. Иначе, рано или късно, той ще зареже вас.

12. Не се примирявайте или отмятайте.

Щом започнете да го вършиме, връзката ви постепенно потегля към своя край. Поддържайте високите стандарти, които сте имали, когато сте се срещнали, впечатлили и влюбили.

Юри Круман, публицист, бизнесмен и ИТ специалист, за LifeHack.com

Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР