Брад Пит е даден на съд за това, че е

...
Брад Пит е даден на съд за това, че е
Коментари Харесай

Войната за Шато Миравал: Френската мечта на Брад Пит се превърна в руски кошмар

Брад Пит е даден на съд за това, че е похарчил активите на винарната Шато Миравал и е пръснал милиони долари за непотребни реновации в имението, което притежаваше дружно с някогашната си брачна половинка Анджелина Джоли.

Делото против Пит е заведено от компанията Nouvel - точно през нея Джоли е взела участие с дял в собствеността на френската винарна. Сега притежателят на тези акции е съветският милиардер Юрий Шефлер, който през 90-те години се прочува с това, че приватизира марките на най-известните съветски водки " и други

Претенциите му към артиста и неговите сътрудници в " Миравал " са за 350 млн. $, като се твърди, че Пит е работил катo " капризно дете " и е оставил винопроизводителя без пари и активи, споделя Financial Times, като цитира данни от жалбата.

Всичко стартира след 2016 година, когато Анджелина Джоли подаде молба за бракоразвод против Брад Пит и двамата трябваше да разделят освен фамилията, само че и общото си имущество.

Още преди да се оженят, актьорите купуват имението и винарната " Миравал " в Южна Франция за 25 млн. евро, като се схващат, че нито един от тях няма да продаде своя дял без единодушието си на другия.



Първоначално 60% от активите принадлежат на Брад Пит, остатъкът - на Джоли. През 2013 година Пит дава още 10 % на партньорката си, въпреки че през днешния ден твърди, че последният трансфер е изработен единствено " номинално ".

" Миравал " основава личен бранд розе благодарение на известния винар Марк Перен, като единствено за 2022 година прави над 15 млн. евро облага.

Обещанието е нарушено от Джоли през 2021 година, когато тя се освобождава от акциите си в Chateau Miraval SA и ги трансферира на съветския олигарх.

Пит, на собствен ред, завежда дело против нея, като я упреква, че освен е престъпила думата си, само че и пробвала да очерни репутацията му със договорката с съветския милиардер Шефлер.

Nouvel дават отговор, че Пит си разрешава да " превземе фактическия надзор върху Шато Миравал " и че е блокирал опцията на Шефлер да ръководи компанията, като е отказал да назначи самостоятелни шефове в борда.

Те настояват още, че не Анджелина Джоли е отговорна за нарушеното заричане, а Брад Пит - за слагането на неприемливи условия пред нея. Според версията на Nouvel, Джоли е предложила своите акции първо на някогашния си брачен партньор, само че договорката се е провалила, откакто той е изискал да я обвърже със съглашение за неразпространение на отрицателна информация.

Срещу него са стартирани обвинявания, че е похарчил милиони от парите на винарната за безцелни поправки. 1 млн. $ са вложени в реновиране на плувния басейн. Стълбището на имението е поправяно четири пъти. Милиони са вложени и за реставрацията на фамозното в замъка.

Според жалбата - Пит е похарчил " съвсем един милион евро на година, като непрестанно е преизграждал каменните стени, наемайки зидари от Хърватия ", а още 3 млн. евро са изчезнали за неизяснени разноски като " шивашки услуги ".

Шефлер се оплаква още и от това, че екипът на Брад Пит задействал " ксенофобска и погрешна компроматна акция, почтена за самия Владимир Путин " против руснака.

Милиардерът е заставен да напусне Русия още през 2002 година, откакто службите за сигурност стартират следствие на приватизационните му покупко-продажби. В жалбата си обаче той се орпеделя като насилствен заточеник поради " рецензиите си към Кремъл и отбраната на правата на LGBT+ общността "...

Актьорът контраатакува Nouvel, като упреква Юрий Шефлер в опит за " враждебно завладяване " на винарната. Адвокатите му твърдяха по-рано, че влизането на руснака в ръководството ще повреди " деликатно усъвършенстваната известност и бранд " на компанията поради връзките му с съветски и саудитски държавни фактори.

Под въпрос е и чия е собствеността на комерсиалните марки на " Миравал ", които, съгласно Nouvel, Брад Пит преднамерено е трансферирал на името на Марк Перен без категорично единодушие. Новите съсобственици настояват, че това е станало малко преди сключването на хипотетична договорка с първокласния конгломерат LVMH (която по този начин или другояче не е факт).

" Брад Пит е артист, а не винопроизводител. Той се занимава с илюзии, а не с пръст и грозде ", пишат още юристите на Nouvel.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР